Foto: ecoavant.com

Carrícola renovarà l’enllumenat públic actual, que canviarà per un altre d’alta eficiència energètica que faça reduir la factura energètica. El canvi es farà a través de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.

El programa de l’IVACE destinarà dos milions d’euros, amb fons autonòmics i europeus, a aquestes renovacions a què s’han adherit 19 municipis: Agost, San Miguel De Salinas, Artana, Barraques, Sogorb, el Toro, Vilafranca, Alfarb, Bellreguard, Corbera, Museros, Nàquera, la Pobla de Farnals, Polinyà de Xúquer, Riola, Venta del Moro, Villargordo del Cabriel i Xeresa, a més de Carrícola.

El programa està dirigit especialment als pobles de menys de 20.000 habitants que en general no disposen dels mitjans tècnics ni de pressupost suficient per emprendre aquest tipus d’accions. Les ajudes arriben als ajuntaments a través d’una fórmula combinada de préstec i subvenció a fons perdut, de manera que ‘es dóna suport al 100% del cost dels projectes d’aquests municipis’, tal com ha explicat la directora general del departament, Júlia Company, qui ha detallat que la iniciativa té com a objectiu ajudar a reduir la factura energètica dels municipis i avançar, al mateix temps, cap a un nou model energètic més sostenible.

Led i rellotges astronòmics
Entre les mesures d’estalvi i eficiència energètica que es sufragaran destaca la substitució de les lluminàries per tecnologia LED, de major eficiència energètica. També la implantació de reguladors de flux lumínic i de les enceses i apagades dels punts de llum, adequant-los de nit a les necessitats reals d’il·luminació. Gràcies a aquest sistema, l’Ivace calcula que es pot estalviar el 45% de l’energia consumida durant la nit

Altres accions són la incorporació de rellotges astronòmics, ajustats a l’hora solar, per reduir el consum. Aquests mecanismes permeten la programació diària d’encesa i apagada de l’enllumenat d’acord amb l’hora exacta d’eixida i posta del sol.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb