Eduard Punset és, sens dubte, un dels més grans divulgadors i comunicadors científics del nostre país. En llibres publicats anteriorment tracta temes com el funcionament del cervell humà, la capacitat evolutiva dels éssers vius, la recerca de la felicitat, etc. Ara, l’autor, fa una mirada cap arrere per condensar en un llibre tots aquells descobriments científics, totes les teories i tots els sabers adquirits durant la seua vida per a llegar-los a les seues nétes, i a tots els seus lectors.

Escrit amb un llenguatge clar, fàcil i accessible a qualsevol lector, ‘Carta a les meves nétes’ parla sobre una gran diversitat de temes (microbiologia, genètica, neurociència, zoologia…) a partir dels fets científics que van marcar Eduard Punset. Ple d’anècdotes, tant personals i familiars com d’entrevistes i converses amb els científics dels qui parla a cada capítol, l’autor divideix el llibre en tres parts.

La primera part fa referència a l’origen de la vida, a l’estructura de la matèria i els éssers vius, als petits éssers que hi són presents arreu del món, els bacteris, als fonaments de la biologia, etc. La segona part del llibre es dedica al món en què vivim i a què ens espera en un futur pròxim, als avanços en medicina, al medi ambient, en definitiva a la situació actual del nostre món i d’aquells qui l’habitem. A la tercera part Punset dóna als seus lectors una sèrie de premisses, idees i consells de cara a un futur que, tal com afirma l’autor, serà millor. L’última part la dedica al que dóna títol al llibre, la carta a les seves nétes.

En definitiva una obra de divulgació científica que parla d’idees com la necessitat de canviar i adaptar-se a cada moment, la plasticitat del nostre cervell, la confiança en un futur millor o la relativitat d’alguns esdeveniments. Un llegat vital i intel·lectual que Eduard Punset deixa, no sols a les seues nétes a qui dedica el llibre, sinó a tots els seus lectors, a totes aquelles persones disposades a llegir, a aprendre i a descobrir com funciona el món que ens envolta.

Títol: Carta a les meves nétes
Autor: Eduard Punset
Editorial: Destino
Any de publicació: 2015

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.