setmana negra ontinyenty 2019

Tres pel·lícules, una obra de teatre i cinc presentacions de llibres, entre més activitats, omplin de contingut el programa d’Ontinyent Setmana Negra 2019 que comença el 28 de febrer vinent amb la intervenció d’Anna Choy i Vilana, caporal en cap del Grup Regional d’Atenció a la Víctima dels Mossos d’Esquadra a Barcelona i co-autora del protocol de valoració de risc de violència contra la dona per part de la parella o ex-parella, la primera ferramenta d’ús interdisciplinari i institucional contra la violència envers les dones.

Els llibres que es presentaran en l’edició d’enguany, en col·loqui amb els autors, són Les col·leccions de novel·la negra en llengua catalana: crims.cat, com a paradigma, a càrrec Àlex Martín Escribà; Caça major de Juli Alandes; L’harem del Tibidabo d’Andreu Martín; i Instinto y pólvora de Silvia Barrera.

La programació de cinema preveu les projeccions de Journal 64 de Christoffer Boe; Out of de past de Jacques Tourneur; i Under the Silver Lake de David Robert Mithcell. A més, el cicle de cinema i novel·la negra oferirà una adaptació teatral en espanyol del film d’Alfred Hitchcok Un crimen perfecto.

Altres propostes d’Ontinyent Setmana Negra són una visita per escenaris de crims i altres delictes a la ciutat entre els segles XVI i XIX, guiada pel doctor en Història Moderna i Cronista Oficial d’Ontinyent, Alfred Bernabeu, i la ruta dels refugis de la guerra de 1936-39.

La cloenda, el 9 de març, anirà a càrrec de la periodista, llicenciada en ciències de la informació i escriptora, Marta Robles, qui presentarà la seua darrera novel·la La mala suerte.

La Setmana Negra està organitzada pel Cine Club Utiye, l’Ajuntament d’Ontinyent, Caixa Ontinyent, Ediciones Babylon i La Llibreria. El cartell de l’edició de 2019 és obra de l’albaidí Vicent Soriano.

Maten millor, els valencians? Article de Sebastià Bennasar