Climent destaca que l’aposta pel sector tèxtil-llar valencià per la qualitat implica més vendes a l’exterior

  • Una àmplia representació el sector de la Vall d'Albaida és present aquests dies a la Fira Heimtextil de Frankfurt

VilaWeb
Redacció / EP
10.01.2018 - 18:51
Actualització: 10.01.2018 - 19:51

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat que l’aposta de sector tèxtil-llar valencià per la innovació, la tecnologia i la qualitat s’està traduint en els últims anys en un augment ‘important’ de les vendes, de les exportacions i de l’obertura de nous mercats arreu del món.

Rafa Climent ha assenyalat que les últimes dades de comerç exterior entre el període de gener a setembre de 2017 xifren les exportacions del tèxtil valencià en més de 695 milions d’euros, cosa que significa un augment del 4,6% respecte al mateix període de l’any anterior.

El conseller, acompanyat per la directora general d’Internacionalització, Dolores Parra, i de membres de l’Associació d’Empresaris del Tèxtil (Ateval), ha visitat els estands de les empreses valencianes representades a la Fira Heimtextil de Frankfurt, on hi ha una àmplia representació del sector de la Vall d’Albaida, i els han mostrat el seu suport, ja que ‘estan posicionant la marca, el producte, i estan generant molt valor afegit en el sector’, ha dit.

El País Valencià aglutina el 70% de les 114 empreses de tot l’estat a la Fira Heimtextil, l’esdeveniment de referència més important del sector tèxtil-llar a nivell internacional. En aquesta fira es presenten les novetats, tendències i col·leccions de disseny tèxtil d’interiors per a 2018, com a teixit per a tapisseria, roba de llit, bany i taula, cortines i revestiment de parets.

Climent ha ressaltat la ‘important’ tasca de promoció comercial i internacionalització que fa Ateval, que ‘és un sector que ho està fent molt bé per consolidar la recuperació del sector’, i ha manifestat que la voluntat de la Generalitat és de posar-se a la seua disposició ‘per facilitar-los les coses’.

En aquest sentit, ha explicat que ‘des de la Conselleria d’Economia Sostenible també estem intentant aportar el nostre granet de sorra a través de nous instruments i ajudes que puguen millorar els seus productes i obrir nous mercats’.

‘En 2017 els ajuts directes al sector han estat d’1,5 milions i per al 2018 hem fet una proposta de 2 milions, i també augmentarem els fons destinats especialment a la internacionalització a través de l’Ivace’, ha explicat el conseller, qui ha declarat que la prioritat del Consell és de continuar treballant i fent una aposta per la indústria perquè al final és ocupació estable.

A més, ‘el sector industrial ens està ajudant a cohesionar més la nostra societat i a donar-li més estabilitat, molt més fins i tot que el sector serveis, com constaten les dades de 2017, que reflecteixen que de cada dos llocs de treball que generem en el tèxtil a Espanya , un es genera a la Comunitat Valenciana, i en l’àmbit industrial el percentatge de creixement també és del 50% respecte a les diferents ocupacions en el nostre territori’.

Climent ha recordat el pla de millora de polígons industrials i àrees industrials, en els quals esperen destinar uns 50 milions en els exercicis 2018 i 2019, la Llei d’Àrees Industrials remesa per a aprovar-se a les Corts i el Pla Agenda Indústria 4.0 per a la digitalització de les empreses.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any