Comença a treballar la comissió de sostenibilitat del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent

  • S'ha constituït amb l’objectiu de reduir les emissions de CO₂ i d'elaborar plans anuals d'acció en matèria de sostenibilitat en tots els centres sanitaris que en depenen

VilaWeb
Redacció
15.08.2020 - 18:04
Actualització: 15.08.2020 - 20:04

El Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent ha constituït una comissió de sostenibilitat amb l’objectiu principal de reduir les emissions de CO₂ i d’elaborar plans anuals d’acció en matèria de sostenibilitat en tots els centres sanitaris que en depenen.

La comissió s’encarregarà també de la formació, sensibilització i conscienciació sobre la importància de la sostenibilitat matèria entre els professionals i els usuaris de la Sanitat.

L’òrgan està format per ‘professionals interessats en la promoció de la sostenibilitat mediambiental i representatius dels diferents serveis, segons ha explicat el departament en un comunicat, on especifica que els integrants no percebran retribucions per aquesta actuació i que la comissió ‘està oberta a la participació de tots els professionals que mostren interés, i a la recepció d’idees i projectes que vagen en la línia dels seus objectius’.

En la sessió constitutiva es va acordar de coordinar les accions dels projectes i programes que han sorgit durant l’últim any per a lluitar contra els efectes del canvi climàtic des del sector sanitari. Entre més, es va tractar la necessitat d’engegar plans sobre la mobilitat i transport cap a i des dels centres hospitalaris, tant de pacients com d’usuaris, la reducció dels consums energètics dels centres sanitaris, l’increment de la recollida selectiva de residus per a reciclatge, i la implantació de la telemedicina i consultes en línia.

Maria José Mora, secretària de la comissió i responsable de projectes d’I+D, ha explicat que la constitució d’aquest òrgan ‘pretén ser també un espai d’intercanvi d’idees i propostes innovadores’ que en coordinació amb l’àrea d’investigació del Departament puguen aconseguir beneficis per al medi ambient.

Per la seua bada, la gerent del Departament i presidenta de la comissió de sostenibilitat, Margarita Llaudes, defén la importància que en la lluita pels efectes del canvi climàtic tenen les organitzacions sanitàries: ‘Hem de ser corresponsables dels efectes que causem sobre la salut ambiental quan prestem assistència sanitària a la població, per això totes les iniciatives per a reduir els efectes negatius en el medi ambient revertiran sobre la millora de la nostra salut’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any