Fotografia: Juan Sanz

Dimecres passat van començar a Bocairent les Dansetes, el preludi de les festes de Sant Agustí (programa en pdf) que arrenquen definitivament dimecres vinent amb la Cavalcada que obren els Cabolos i en la que enguany hi desfilarà també el Ball del Cavallet del Corpus Christi de València.

A partir de l’endemà, les cinc Nits de Danses convertiran la plaça de l’Ajuntament en l’escenari d’una tradició àmpliament seguida per veïns de la localitat i no pocs forasters que cada any s’hi acosten. A més de les dansades, que ixen cada nit des d’un carrer diferent per acabar a la plaça, la programació inclou una eixida popular amb bicicleta, un contacontes, campionats de raspall i pàdel, i l’11a Cursa de la Dona.

Els concerts aniran a càrrec de l’Orquestra Reality dimecres 22; el Grup de Cambra D3 dimarts 28, en la festivitat del sant, quan es farà també l’ofrena de flors, el cant dels gojos i el bes de la relíquia; i dels grups Cactus, Inèrcia i Prozak Soup el 31 d’agost en la 2a Nit de Música Jove en Valencià.

La cloenda de les festes serà l’1 de setembre, amb el correfoc dels Dimonis de Darrere la Vila i els Xirimiters i Tabaleters de l’Aljub, a les 12 de la nit.