El grup municipal de Compromís ha presentat aquest dilluns a l’Ajuntament d’Ontinyent per escrit una pregunta adreçada al batle, Jorge Rodríguez, en què li demana quines mesures impulsarà contra els perillosos nivells de contaminació per ozó troposfèric que pateix la ciutat.

En l’escrit, el portaveu municipal de la coalició, Nicolau Calabuig, li reclama ‘una resposta valenta per part del govern municipal’ per tal que la ciutat deixe de ser la tercera localitat valenciana més afectada per aquest contaminant.

Aquesta dada es va conéixer fa una setmana, a partir dels resultats de l’anàlisi de la qualitat de l’aire a Ontinyent i a Alcoi dels registres de 2018 de les estacions de mesurament de la Xarxa de Vigilància i Control de la Contaminació Atmosfèrica de la Generalitat Valenciana.

La contaminació per ozó troposfèric, en el cas de la capital de la Vall d’Albaida, ha superat en 55 ocasions els nivells de protecció per a la salut establits per la legislació estatal i europea, això és més del doble de les 25 permeses. Segons les dades, a Ontinyent continuen superant-se àmpliament els nivells recomanats per l’Organització Mundial de la Salut (OMS). Les superacions s’han produït en 141 dies a Ontinyent, concentrats entre abril i setembre. A més, la mitjana anual (mitjana de tots els valors horaris mesurats al llarg de l’any) s’ha incrementat lleugerament.