Paco Munoz en el IV Aplec de Gegants i Cabets de 2014

El ple d’Ontinyent d’aquest mes de juliol debatrà una moció presentada per la coalició Compromís que demana que l’Ajuntament se sume a la petició que altres consistoris i entitats ja han fet al Consell perquè concedisca l’Alta Distinció de la Generalitat al cantant Paco Muñoz en la celebració del Nou d’Octubre vinent.

A més dels mèrits com a cantant i activista en defensa de la cultura i del país, des de Compromís destaquen el vincle especial de Paco Muñoz amb la capital de la Vall d’Albaida, com ara el fet que en 2006 apadrinara les figures recuperades dels gegants Reis Jueus.

Per a la portaveu de la coalició, Sílvia Urenya, ‘Paco Muñoz ha contribuït de manera impagable a recuperar la tradició musical i cultural valenciana amb la seua obra i a més, també ha exercit de mecenes, figura indispensable en la promoció cultural sense la qual molts projectes no anirien endavant. Els xiquets i xiquetes de la meua generació cantàvem en valencià gràcies a Paco Muñoz’. També el regidor de Compromís Vicent Xavier Vila s’ha manifestat en aquest sentit en subratllar que és ‘un referent fonamental per a la cultura i la música valenciana i en valencià: sense la seua aportació no s’entendria el valencianisme de l’actualitat’.

Recentment, l’Ajuntament de Bocairent ja va aprovar en Junta de Govern de sol·licitar aquesta concessió, com han fet també altres ajuntament com ara el d’Alzira, a més de centres educatius i associacions.

Informació relacionada: Bocairent demana l’Alta Distinció de la Generalitat per a Paco Muñoz

L’Alta Distinció de la Generalitat per a Paco Muñoz, un suau agraïment. Com demanar-ne la concessió