Compromís planteja modificacions que fomenten la participació en el programa Ontinyent Participa

  • Proposa un calendari anual fix en les fases de votació i demana agilitat en l'execució dels projectes seleccionats

VilaWeb
Redacció
09.09.2020 - 07:43
Actualització: 09.09.2020 - 09:43

Compromís ha plantejat quatre propostes per a l’actualització del programa Ontinyent Participa, amb la intenció de fomentar la participació dels veïns de la ciutat i de fer més àgil l’execució dels projectes seleccionats.

Amb aquesta finalitat, la coalició planteja que en el cas que els projectes guanyadors siguen la redacció de projectes d’alguna actuació, l’execució corresponent no haja de tornar a ser votada necessàriament, ‘ja que quedaria suficientment demostrat l’interés de la ciutadania en la materialització del projecte’. També proposa que s’establisca un calendari fix per a la fase de votació de les propostes finalistes, a principis del quart trimestre de l’any, per tal de poder incloure en el pressupost municipal de l’any següent una previsió ajustada del cost dels projectes seleccionats.

Dins l’actualització del programa, el portaveu del grup municipal, Nico Calabuig, ha explicat que la formació veu necessari d’aconseguir fixar un període d’execució eficient dels projectes guanyadors que evite més retards i incompliments en l’execució d’obres i projectes ‘que poden generar desafecció cap al programa’.

D’altra banda, Compromís demana que les intervencions relacionades amb voreres, pavimentació i altres elements de l’entorn urbà queden fora del programa i es facen de forma automàtica ‘tan prompte com se’n detecte la necessitat, sense haver de passar per una votació’. El fet de tractar-se d’actuacions puntuals i molt localitzades, expliquen, dificulta que reben el suport necessari en les votacions.

La formació ha presentat les propostes en el procés de revisió engegat de cara a la pròxima edició, i ha aprofitat per a criticar que l’any passat no es convocara el programa participatiu i recordar que en diverses ocasions ja havia presentat mocions per a millorar-lo i agilitzar-lo, amb l’oposició de La Vall Ens Uneix.

La portaveu adjunta del grup municipal, Paloma Alberola, ha reivindicat el ‘paper fonamental’ del programa engegat el 2013 pel llavors govern de coalició format per PSPV-PSOE i Compromís amb el suport d’Esquerra Unida.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any