Compromís proposa a l’Ajuntament de l’Olleria vuit mesures contra la crisi econòmica provocada per la Covid-19

  • L'equip de govern (PP) destinarà el 10% de les seues retribucions mensuals a accions contra el coronavirus

VilaWeb
Redacció
06.04.2020 - 17:31
Actualització: 06.04.2020 - 19:31

Compromís ha proposat a l’equip de govern de l’Ajuntament de l’Olleria una série d’actuacions per a mirar de pal·liar les conseqüències derivades de la crisi econòmica provocada per la Covid-19 i protegir l’interès general dels ciutadans.

Es tracta de donar suport a treballadors, autònoms i empreses ‘per a minimitzar l’impacte de la crisi econòmica’ perquè en acabar l’estat d’alarma ‘es produïsca com més prompte millor una reactivació de l’economia del nostre municipi’.

Entre les mesures proposades, hi ha la d’incrementar la partida pressupostària del pla R-Activa d’ajudes a emprenedors i empreses a reprendre l’activitat i a fer-ne de noves; impulsar la despesa en comerços locals amb campanyes i iniciatives amb la ciutadania; bonificar impostos municipals i eliminar la taxa d’autoritzacions per a activitats durant el 2020 per als negocis nous; i crear un pla de treball local per formar i contractar desocupats a causa de la pandèmia.

La coalició també proposa d’augmentar la partida d’ajuda d’emergència social en previsió de l’augment de famílies que ho necessiten; fer més àgil el pagament a proveïdors; i establir un pla de desenvolupament ‘per un nou model econòmic, plural, divers i sòlid, tant en sectors d’activitat com en matèria de distribució de riquesa’, que s’hauria de redactar amb la participació de la societat local abans del mes de vinent.

L’equip de govern destina el 10% de les seues retribucions a la lluita contra el coronavirus

L’equip de govern de l’Ajuntament de l’Olleria (PP) destinarà el10% de les retribucions mensuals dels seus membres a la lluita contra el coronavirus 2019 mentre estiga actiu el decret d’estat d’alarma. També ha informat que estudia ara ‘mesures extraordinàries i urgents per a adoptar al nostre municipi i fer front a les conseqüències socials i econòmiques produïdes per aquesta pandèmia’.

També els regidors de Compromís han acordat de col·laborar econòmicament i han renunciat a rebre les indemnitzacions que els pertoquen per l’assistència als òrgans col·legiats de què formen part, unes sessions que demanen al batle que es reprenguen per a debatre o acordar qüestions que siguen de competència municipal, derogant el seu decret que les ha suspeses durant la vigència de l’estat d’alarma.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any