Aquest dimecres 16 de maig hi ha convocades mobilitzacions a tot el país i a la resta de l’estat, amb manifestacions i concentracions relacionades amb la campanya #EnsHanFurtat120M€ que denuncia que el govern espanyol ‘ha incomplert el seu compromís de destinar 200 milions d’euros en els pressupostos generals de l’Estat de 2018 a la lluita contra la violència masclista’.

Entre les mobilitzacions convocades per Alerta Feminista hi ha una concentració prevista a Ontinyent, a la plaça Major, a les 19.00, a què s’han adherit el col·lectiu de Dones Malva, Merudes Ontinyent i l’Assemblea de la Vaga Feminista.

El col·lectiu recorda que els 200 milions són ‘un compromís’ subscrit pel govern espanyol en el marc del Pacte d’Estat contra la violència masclista i que ‘malgrat això només n’ha consignat 80’. Per això, considera que el govern de Rajoy ‘ens ha robat 120 milions d’euros imprescindibles per lluitar contra la violència masclista, que es cobra vides de dones, nens i nenes, gairebé cada dia’.

Segons Alerta Feminista, l’import consignat en els pressupostos ‘no deixa de ser una misèria tenint en compte la magnitud de les conseqüències de la violència patriarcal’ però ‘aquest govern, actua amb indiferència i irresponsabilitat, en relació a la vida en perill de les dones, i no ha complert ni la misèria que suposen 200 milions d’euros per a polítiques de prevenció i atenció a la violència masclista que ha aixecat aquests dies a més de mig país’.

Així, ha recordat que en els últims 15 anys més de 900 dones han estat assassinades pel masclisme. Amb tot, ‘això no sembla ser suficient per al govern que en els PGE’18 ha deixat les comunitats autònomes sense els 100 milions que va prometre per a prevenció educativa i sanitària i als 8.000 ajuntaments sense els 20 milions acordats per millorar l’atenció jurídica, psicològica i social de proximitat a les dones’.

En aquesta línia, aquest moviment sosté que ‘davant una cultura patriarcal que provoca que en aquest estat es denuncie una violació cada vuit hores i que es produïsquen fets com el de ‘La manada’ és necessari un compromís real, que comporte actuacions rigoroses i contundents, amb pressupost suficient’.

‘El fet que el govern retalle a menys de la meitat el compromís adquirit per lluitar contra la violència masclista ens porta a interpretar que, o es tracta d’un govern de cecs i cegues que no poden veure el que és una evidència i un clam en aquest país, o el que seria pitjor, que no assumeixen com una responsabilitat pública les greus conseqüències de la manca d’actuacions públiques’, ha criticat.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.