Aquest dimecres 16 de maig hi ha convocades mobilitzacions a tot el país i a la resta de l’estat, amb manifestacions i concentracions relacionades amb la campanya #EnsHanFurtat120M€ que denuncia que el govern espanyol ‘ha incomplert el seu compromís de destinar 200 milions d’euros en els pressupostos generals de l’Estat de 2018 a la lluita contra la violència masclista’.

Entre les mobilitzacions convocades per Alerta Feminista hi ha una concentració prevista a Ontinyent, a la plaça Major, a les 19.00, a què s’han adherit el col·lectiu de Dones Malva, Merudes Ontinyent i l’Assemblea de la Vaga Feminista.

El col·lectiu recorda que els 200 milions són ‘un compromís’ subscrit pel govern espanyol en el marc del Pacte d’Estat contra la violència masclista i que ‘malgrat això només n’ha consignat 80’. Per això, considera que el govern de Rajoy ‘ens ha robat 120 milions d’euros imprescindibles per lluitar contra la violència masclista, que es cobra vides de dones, nens i nenes, gairebé cada dia’.

Segons Alerta Feminista, l’import consignat en els pressupostos ‘no deixa de ser una misèria tenint en compte la magnitud de les conseqüències de la violència patriarcal’ però ‘aquest govern, actua amb indiferència i irresponsabilitat, en relació a la vida en perill de les dones, i no ha complert ni la misèria que suposen 200 milions d’euros per a polítiques de prevenció i atenció a la violència masclista que ha aixecat aquests dies a més de mig país’.

Així, ha recordat que en els últims 15 anys més de 900 dones han estat assassinades pel masclisme. Amb tot, ‘això no sembla ser suficient per al govern que en els PGE’18 ha deixat les comunitats autònomes sense els 100 milions que va prometre per a prevenció educativa i sanitària i als 8.000 ajuntaments sense els 20 milions acordats per millorar l’atenció jurídica, psicològica i social de proximitat a les dones’.

En aquesta línia, aquest moviment sosté que ‘davant una cultura patriarcal que provoca que en aquest estat es denuncie una violació cada vuit hores i que es produïsquen fets com el de ‘La manada’ és necessari un compromís real, que comporte actuacions rigoroses i contundents, amb pressupost suficient’.

‘El fet que el govern retalle a menys de la meitat el compromís adquirit per lluitar contra la violència masclista ens porta a interpretar que, o es tracta d’un govern de cecs i cegues que no poden veure el que és una evidència i un clam en aquest país, o el que seria pitjor, que no assumeixen com una responsabilitat pública les greus conseqüències de la manca d’actuacions públiques’, ha criticat.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb