Convocats els ajuts del Bo Infantil per al curs 2017-2018

  • Amb un pressupost de 33 milions d'euros, que es preveu incrementar en mig milió més

VilaWeb
Redacció / EP
03.05.2017 - 16:22
Actualització: 03.05.2017 - 18:22

La Conselleria d’Educació ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana la convocatòria d’ajudes destinades a famílies que vulguen escolaritzar els fills de 0 a 3 anys en escoles infantils de primer cicle de titularitat municipal o privada. L’administració preveu d’augmentar d’uns 500.000 euros el pressupost per al curs vinent, de manera que el total se situarà en 33,5 milions.

Amb aquesta convocatòria, ’s’avança el tràmit del Bo Infantil per al pròxim curs uns quants mesos per facilitar la gestió de les ajudes tant a les famílies com a les escoles infantils’, subratllen des del departament que dirigeix ​​Vicent Marzà a través d’un comunicat.

L’import de les ajudes és de 33 milions d’euros, fet que suposa ‘mantenir la quantitat concedida per a aquest curs, de la mateixa manera que es manté el llindar màxim de renda familiar per poder obtenir l’ajuda’. A més, Educació està realitzant la tramitació pertinent per augmentar de mig milió d’euros el pressupost destinat a aquests ajuts abans que es resolga l’adjudicació.

El termini per presentar les sol·licituds serà del 8 al 26 de maig i es podran emplenar telemàticament. El model de sol·licitud estarà a disposició dels interessats en https://sede.gva.es, i a través de la pàgina web de la Conselleria d’Educació http://www.ceice.gva.es /web/centres-docents/ajudes/subvencions/educacio-infantil-primer-cicle.

Les famílies que sol·liciten per primera vegada l’ajuda hauran de signar les sol·licituds manualment i lliurar-les, juntament amb la documentació requerida, al centre on estiga matriculat l’alumne. No obstant això, les famílies que ja s’han beneficiat del bo infantil aquest mateix curs i no han canviat les seues condicions econòmiques no hauran d’aportar novament la documentació requerida al centre. Aquesta mesura l’adopta Educació per tal d’agilitar i facilitar aquest tràmit a les famílies tant con siga possible.

Beneficiaris
Podrà ser beneficiari d’aquests ajuts: l’alumnat de 0 a 3 anys matriculat, per al curs escolar 2017-2018, en escoles i centres d’Educació Infantil de primer cicle autoritzats del País Valencià que haja nascut o estiga previst el seu naixement amb anterioritat al 31 de desembre del 2017.

La Conselleria tindrà en compte la renda familiar com a criteri principal per a la concessió de les ajudes. Es tracta d’aquesta manera d’atendre en major mesura a les famílies amb menys recursos, i que sense les ajudes estarien en condicions de discriminació i exclusió de l’oferta d’ensenyament no obligatori del primer cicle d’Educació Infantil.

L’import de l’ajut que corresponga a cada família es determinarà en funció de la renda per càpita familiar de l’exercici 2015 i s’exclouran les sol·licituds dels alumnes la renda familiar dels quals supere el llindar de 72.460 euros anuals. D’aquesta manera, les famílies es beneficiaran del finançament parcial del cost del servei de l’ensenyament a les escoles i centres de primer cicle autoritzats per la Generalitat, que oscil·larà entre els 70 i els 200 euros per a l’alumnat comprès en el tram d’edat de 0 a 1 anys; de 70 a 120 euros per a l’alumnat entre 1 i 2 anys; i de 80 a 140 euros per a l’alumnat escolaritzat en el tram 2-3 anys.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any