The Washington Post es va fer ressò la setmana passada de la deriva autoritària de l’estat espanyol i va entrevistar els rapers Pablo Hasel i Valtònyc, condemnats a presó per les lletres de les seues cançons. ‘Això va de llibertat d’expressió i no de si t’agraden les nostres cançons’, comenta el primer. Ambdós coincideixen en la ridiculesa de les acusacions i afirmen que entenen el rap com una eina de transformació social.

Aquests són dos casos dels que hi ha hagut darrerament d’atac a la llibertat d’expressió relacionats amb la creació artística. Per parlar-ne, l’ateneu popular Ca la Mera acollirà un debat en què hi intervindran membres d’Auxili; el cantant i humorista Diego Varea; Marisol la Roja, condemnada per injúries a la corona espanyola; i Andreu Moreno, advocat i cantant del grup Bacora.

L’acte, que acabarà amb un sopar i l’actuació de Diego Varea, serà aquest dissabte 24 de març a les 19.00, organitzat pel propi ateneu, el Casal Jaume I de la Vall d’Albaida, i el sindicat Front Estudiantil Unificat-Ontinyent.

Vídeo del The Washington Post