La Conselleria d’Educació, Recerca, Cultura i Esport ha destinat un milió d’euros a 31 projectes del País Valencià per a treballs de conservació, protecció i recuperació del patrimoni cultural arqueològic, arquitectònic, historicoartístic, etnològic i paleontològic, de naturalesa immoble, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

A la nostra comarca es veuran beneficiats els projectes de la Cova Gran de la Petxina, de Bellús, i la consolidació de les arcadesdel barranc d’Aiat, a Carrícola.

Aquesta mesura s’integra en el pla d’inversions en patrimoni cultural que va anunciar el conseller Vicent Marzà el mes de juliol passat i que en total està dotat de 4,1 milions d’euros per a l’exercici 2017-2018, en vuit programes diferents d’actuació : Espais de la Generalitat, Recuperem Patrimoni, Recerca Patrimonial, Patrimoni Accessible, Turisme Patrimonial, Patrimoni de la Humanitat, Infraestructures Culturals i Inventari i Conservació del Patrimoni de la Guerra Civil.

Pel que fa a les subvencions publicades aquest dimarts, ajuden els ajuntaments a cofinançar els projectes fins un màxim del 95% del pressupost de l’activitat sol·licitada, amb una quantia màxima de la subvenció que no podrà superar els 40.000 euros. Els immobles més representats són els elements defensius i els abrics amb manifestació d’art rupestre de petits municipis.

Els criteris utilitzats en la concessió de les subvencions estan relacionats amb la rellevància patrimonial de l’immoble sobre el qual es pretén d’intervenir, i s’han prioritzat els béns d’interès cultural i els béns de rellevància local, així com el nivell d’urgència, la qualitat tècnica del projecte i l’interès científic de l’actuació, les actuacions que generen activitat econòmica, cultural i social, i el suport a petits municipis, segons han detallat des de conselleria.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.