Sala Josep Melcior Gomis

La decisió de l’equip de Govern de l’Ajuntament d’Ontinyent de privatitzar el servei de la regidoria de Cultura pel que fa al teatre Echegaray i a la sala multiusos Josep Melcior Gomis cal entendre-la com una resolució errònia i totalment equivocada. I absolutament incomprensible, com no siga pel desinterés que mostra algun polític a l’hora de posar en pràctica quines són les seues responsabilitats.

Es diu que el departament de Cultura no podia atendre totes les activitats que es fan. D’acord. Solució: haver contractat un o dos conserges i problema solucionat. Que no poden per imposició del Govern central? Fals. Bona prova d’açò és que ho han fet tot un seguit d’ajuntaments del nostre voltant. El que ha fet l’Ajuntament d’Ontinyent és, senzillament, abandonar les seues responsabilitats.

La postura es podria comprendre i fins i tot resultar lògica si fora el PP (privatització –o externalització– del servei, subcontractes, sous baixos, treballar per hores…), és a dir, tots els condicionants negatius del mercat laboral que tant sovint defensa la dreta política. Però no un partit polític que es diu d’esquerres i que té la ‘o’ d’obrer en les seues sigles.

Una altra cosa a tindre en compte és el cost de l’operació. Què costa? Diuen que 100.000 euros a l’any, xifra que ens sembla un autèntic desgavell i totalment desproporcionada. Més aïnes sembla que, amb la majoria absoluta del PSOE, i vivint el tercer any triomfal, han decidit de fer un magnífic regal a una empresa.

Hi ha bastants edils en parcel·les de govern a qui els ve infinitament gran la tasca de regidors. A aquest pas, a les pròximes eleccions, en compte d’elegir 21 regidors serà millor triar un gestor que administre i porte l’Ajuntament d’Ontinyent.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]