De la saviesa de Galileu a l’estupidesa dels ‘galileus’

  • «En la pitjor setmana en contagis de tota la pandèmia al País Valencià, aquests jóvens capriciosos i malcriats, egocèntrics i immadurs, es permeten de fer una segona festa, insensibles a la situació catastròfica i insostenible»

Josep Miquel Bausset
22.12.2020 - 13:01
Actualització: 22.12.2020 - 14:01
VilaWeb

La notícia de l’última festa dels universitaris del col·legi major Galileo Galilei de València m’ha recordat la teoria heliocèntrica. Tot i que no la va formular Galileu sinó Nicolau Copèrnic, Galileu va donar suport a aquesta formulació, segons la qual la terra no és el centre del nostre sistema solar (com es creia fins aquell moment) sinó que ho és el sol. Per la seua saviesa i els seus descobriments, Galileu, el gran filòsof toscà, és el pare de la ciència moderna, un home que a més de filòsof va ser també matemàtic i físic. Però Galileu és també el nom del col·legi major de València, conegut últimament no per l’excel·lència acadèmica dels seus residents, sinó per les seues festes en temps de pandèmia.

Dic que la festa dels residents del Galileo Galilei m’ha recordat la teoria heliocèntrica perquè aquests jóvens deuen tindre l’estupidesa al centre dels seus comportaments lúdics. I és que el nom de Galileu ha eixit als mitjans de comunicació dues vegades en poques setmanes. I no pels mèrits o la tasca investigadora d’aquest gran físic i matemàtic, sinó per les ‘gestes’ dels jóvens del col·legi major valencià que porta el seu nom.

De nou, uns incívics universitaris(?) han fet la seua festa en aquest col·legi major, menyspreant tant el dolor de les famílies que han perdut un ésser estimat per la covid-19, com el sacrifici dels metges i infermers que lluiten contra aquesta pandèmia.

En la pitjor setmana en contagis de tota la pandèmia al País Valencià, aquests jóvens capriciosos i malcriats, egocèntrics i immadurs, es permeten de fer una segona festa, insensibles a la situació catastròfica i insostenible (amb 2.718 persones que ens han deixat) provocada per la Covid-19.

Jo a aquests jóvens (i als responsables del col·legi major) no els posaria una multa, sinó que en aquestes festes de Nadal (durant tots aquests dies) els obligaria a treballar a les UCI dels hospitals valencians i a les funeràries, perquè passaren uns dies veient els efectes que provoquen les seues irresponsables festes, bevent i divertint-se, quan 2.718 valencians s’han mort i quan són nombrosos els malalts de covid-19 ingressats a les UCI dels hospitals.

Els cafres que menyspreen el treball de metges i d’infermers als hospitals i que es tapen els ulls davant el dolor de les famílies que han perdut un ésser estimat, mostren, amb la seua actitud, del tot indecent, la seua vàlua humana.

Si Galileu va donar suport a la teoria heliocèntrica de Copèrnic, aquests universitaris(?), amb les seues festes, han demostrat l’estupidesa humana en el grau més elevat.

Segurament el professor M. Brickman podia haver estat pensant en aquests jóvens quan va dir: ‘Estic horroritzat! No sé si el món és ple d’intel·ligents que ho dissimulen o bé d’imbècils que no tenen vergonya de ser-ho’. I també el gran Sèneca hi devia pensar quan digué: ‘Quina importància té saber què és una recta, si no se sap què és la rectitud’.

Aquests universitaris podrien fer els cors dels pròxims concerts de Raphael, com els que va fer fa uns dies a Madrid, amb un aforament de més de 4.000 assistents. Una altra prova d’irresponsabilitat i d’imbecil·litat, davant la situació sanitària que patim.

Quan el País Valencià és la quarta comunitat autònoma amb més risc de rebrot pel coronavirus (fins al punt que l’ajuntament del Cap i Casal ja ha suspès la cavalcada de Reis), el nom de Galileu és conegut als diaris i a les televisions gràcies a aquests universitaris, que deuen tindre el cervell atrofiat. Per això, a exemple de la teoria heliocèntrica que demostra que el sol és el centre del nostre sistema solar, aquests ‘galileus’ deuen tindre l’estupidesa com a centre dels seus comportaments.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any