La Fiscalia demana tres anys de presó per a un carter detingut en 2015 acusat d’infidelitat en la custòdia de documents per haver-s apropiat de correspondència que havia de distribuir. A més, reclama una multa de 2.700 euros i quatre anys i mig d’inhabilitació  per a qualsevol ocupació pública.

La policia espanyola va detenir a Alcoi un ex-treballador de Correos que acumulava 3.200 cartes que hauria d’haver lliurat als destinataris i que s’havia guardat durant l’última dècada. L’home l’havien acomiadat a finals de 2014 en detectar irregularitats en els lliuraments.

Segons informà la policia, la detenció es va produir després que l’home, de 42 anys, deixara el lloc de faena de carter a l’oficina de Correos a Ontinyent. Al detingut se li atribuïren els delictes d’infidelitat en la custòdia de documents i violació de secrets. 

La investigació va començar quan els agents van saber que una persona tenia acumulada una gran quantitat de correspondència en un traster de la seua propietat a Alcoi i van identificar-ne el titular, un ex-treballador de Correos.

En l’operatiu van comprovar que acumulava a més de 3.200 cartes, prop d’un miler de les quals procedents de la Generalitat Valenciana, 162 avisos certificats, notificacions judicials, permisos de circulació de la DGT, talonaris de receptes, correspondència de Sanitat, Treball i altres ministeris espanyols, d’ajuntaments, rebuts d’empreses energètiques, asseguradores, de bancs, targetes censals, propaganda electoral, cartes de particulars, revistes, publicitat i moltes altres.

En estudiar de la correspondència, els agents van comprovar que el carter havia acumulat documents des de l’any 2004 fins a finals de 2014, quan va ser separat i finalment expulsat de Correos en detectar irregularitats en el servei de repartiment i lliurament de la correspondència. L’activitat il·lícita es va desenvolupar a Ibi, Alcoi, Muro, Alacant, Cocentaina i Ontinyent.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]