Com molts de vostés coneixen, divendres es va presentar en el Registre Oficial de l’Ajuntament d’Ontinyent una proposta signada per Ximo Urenya, Joan J. Torró i Pepe Gandia, amb el suport de prop de 50 persones que creiem rellevants i representatives de sectors, professions i opcions ideològiques molt diverses. La falta de temps ens va impedir de contactar amb moltes més que ens han manifestat interés respecte a la proposta presentada. En tot cas, en aquest correu electrònic 9octajam@gmail.com continua oberta la recollida d’adhesions.

La instància anava dirigida als grups polítics municipals i consistia a proposar que els Premis Nou d’Octubre d’enguany, complementàriament (no alternativament) a qualsevol altra proposta que els grups municipals consideren presentar, es tinga en consideració de guardonar amb una de les distincions, a títol pòstum, Josep Antoni Mollà Soriano. A la instància s’expliquen, com poden veure, les raons que vàrem considerar oportunes per a presentar-la.

Davant d’algunes informacions que circulen per les xarxes socials, considerem convenient d’aclarir algunes qüestions:

· És una proposta dirigida a tots els grups polítics del consistori, els quals representen un ampli espectre d’ideologies diverses.

· És totalment compatible amb qualsevol altra proposta. Nosaltres, a títol particular, considerem excel·lent la proposta de premiar els col·lectius relacionats amb la DANA o la covid-19. Però una cosa no lleva l’altra.

· És una proposta amb el suport per persones que pensem que són bastant representatives de les diverses sensibilitats i ideologies de la ciutat i la comarca. Entre els que han donat suport a la proposta trobem la major part dels ex-batles de la ciutat (Vicent Requena, Manolo Reguard, Rafa Portero, Lina Insa), polítics ontinyentins amb càrrecs importants a la Generalitat (Rebeca Torró, Rafa Beneyto, J.V. Soler), Lluís Espí (fill adoptiu de la ciutat), Alfred Bernabeu (Cronista Oficial), periodistes (José Manuel Gironés, Jose Luís Torró, Santiago Sanchis, Eva Terol, Patricio Simó), Pepe Serna (president d’ATEVAL), músics (Miquel Gironés, Luís Muñoz), el poeta David Mira, artistes de diferents àmbits (Maria Juan, Cesc Biosca, Josep Sanjuan, Xavi Mollà), professionals diversos (Ricard Garcia, Rafa Rovira, Paco Santonja), professors de diferents àmbits (Consol Rico, Josep Calatayud, Àngels Mora, Casimir Romero, Carmen Agulló, Pepe Pla, Ignasi Gironés) i gent de diverses professions implicades en activitats ciutadanes (Enriqueta Sanchis, Guillem Llin, Josep Albinyana, Ignasi Gironés Sarrió, Dora Tortosa, Paula Garcia, Josep Angel Gironés, Conxa Bru, Joan Enric Valiente, Joan Micó).

A aquest llistat inicial, no paren d’afegir-se noves adhesions a través del correu electrònic que hem habilitat, les quals farem públiques més avant també.

Per tot això, ens resulta difícil d’entendre que el govern municipal (de La Vall ens Uneix) haja pogut decidir, unilateralment i sense comptar amb ningú més, canviar de sobte els criteris de concessió dels premis (basat fins ara en la participació de tots els grups polítics i en el consens) i ens presenten la decisió política com una cosa tancada i inalterable, de forma que no puga tindre cabuda cap altra proposta dels altres regidors representants d’una part de la ciutadania dignes de ser escoltats i de considerar la seua postura. Ens desconcerta aquesta actitud. Ens sap greu que la participació de tots els grups municipals, la participació ciutadana i el consens que fins ara ha resultat tan eficient i admirable en la concessió dels premis, es puga veure enrarit.

Per la nostra part només ens queda demanar una miqueta de trellat a tothom i reafirmar-nos en la nostra sol·licitud.

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any | 18€/trimestre
120€/any | 35€/trimestre

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.