L’allau d’ERTO amenaça de bloquejar el SEPE i el FOGASA. Això diu CCOO-PV, mentre el president Puig anuncia mesures directes per a ajudar els autònoms. Ara mateix hi ha 24.272 sol·licituds d’ERTO, que afecten 145.803 treballadors i treballadores valencianes.

Hui he trobat una calculadora per a mesurar l’impacte que el coronavirus tindrà sobre qualsevol empresa. L’eina desenvolupada per una empresa de tecnologia financera vol facilitar la presa de decisions estratègiques a pimes i autònoms, com ara saber si han de demanar finançament i quin, ja que funciona quantificant la pèrdua d’activitat de cada negoci per avançar-se als possibles problemes de liquiditat a què es pot enfrontar a l’hora de fer front als pagaments.

Quatre coses bàsiques si fas teletreball des de casa:

1. Lleva’t el pijama, ordena la casa i prepara’t.

2. Tria un espai per a treballar i organitza-te’l.

3. Gestiona’t i cuida’t: has de mantenir les pauses per al café, per a menjar, i fer descansos al llarg de la jornada per a estirar els músculs o fer exercici. I, per descomptat, és important d’evitar treballar al sofà o estirats.

4. Marca’t uns horaris i respecta’ls.

Unes dades preocupants de la Conselleria de Sanitat: no entenc com un 17,2% de les persones contagiades són personal sanitari; en concret hi ha 551 casos. El doble que a Itàlia, on la pandèmia estava actuant amb més virulència. I molt per damunt del 12% que és el percentatge total a l’estat espanyol.  Potser les queixes del personal sanitari sobre la mancança de material no eren cap bovada. Fins i tot un jutjat obliga la Generalitat a fer el que li demanava el personal sanitari. Mentrestant, vuit sanitaris continuen ingressats a l’UCI.