Aquest dilluns 12 de març comencen les activitats de les segones Jornades per la Igualtat de Gènere que organitza el Cicle Superior de Promoció d’Igualtat de Gènere de l’IES Pou Clar d’Ontinyent, recentment creat i que enguany ja tindrà la rimera promoció titulada.  La primera cita és a l’IES Josep Segrelles d’Albaida, on les alumnes de 1r del Cicle de Promoció de la Igualtat de Gènere impartiran el taller ‘Corresponsabilitat i conciliació: eines per a la igualtat’.

La programació continuarà dimarts 13 a l’IES Pou Clar amb el tema ‘Llenguatge i inclusió’ sobre la importància del llenguatge per crear referents inclusius, a càrrec d’alumnes del cicle, que participaran també en el debat de l’endemà dimecres 14, sobre la maternitat subrogada. Aquesta tercera activitat serà a Ca la Mera.

La cloenda de les jornades, dijous 15 al Centre Cultural Caixa Ontinyent, consistirà en una ponència d’Ana Lopez-Navajas (professora, investigadora i assessora del CEFIRE de Coeducació i Igualtat), am el títol ‘Les dones com a referents’, i versarà sobre la invisibilització de les dones en el camp del coneixement malgrat la seua presència al llarg de la història. Aquesta conferència, com tots els actes anteriors, seran a les 19.00.

Les jornades, tal i com es va explicar en la presentació pública que se’n va fer, pretenen donar difusió del cicle de Promoció d’Igualtat de Gènere, i alhora oferir als alumnes la possibilitat de posar en pràctica en un context real allò après durant la formació. Un tercer objectiu és sensibilitzar i conscienciar la població sobre la necessitat de transformar la societat ‘cap a una igualtat real, així com buscar alternatives per salvar els entrebancs masclistes’.

Des de l’organització han destacat com a característica principal de les jornades d’enguany el fet que siguen les pròpies alumnes qui s’encarreguen d’executar i dinamitzar les activitats, a excepció de la cloenda.