L’àrea de Memòria Històrica de la Diputació de València ha obert la convocatòria d’ajuts a projectes de recuperació de la Memòria Històrica, amb un total de 420.000 euros que ja poden sol·licitar els ajuntaments, mancomunitats, entitats i associacions sense ànim de lucre.

Del total de la quantitat assignada, 210.000 euros es destinaran als ajuntaments; 10.000 a mancomunitats i 200.000 a familiars i entitats sense ànim de lucre. A més, s’ha previst de disposar de 400.000 euros més que es podrien afegir sense necessitat de fer una nova convocatòria.

Les subvencions es dedicaran, en línies d’actuació diferents, a la indagació, localització, exhumació, identificació i trasllat, si és procedent, de les restes de represaliats en la Guerra Civil o durant la repressió política i social posterior; d’altra banda, la instal·lació d’elements testimonials en reconeixement d’edificis, llocs i espais geogràfics vinculats a la memòria històrica, per haver-hi ocorregut alguna actuació o esdeveniment en el període comprés entre l’esclat de la guerra i la fi de la dictadura. Una tercera línia de subvencions és per a retirar símbols franquistes i per a la substitució de nomenclàtor carrers.

Se’n podran beneficiar ajuntaments i mancomunitats de la demarcació de València, així com entitats i associacions privades sense ànim de lucre, que incloguen en els estatuts activitats de recuperació de la memòria històrica.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb