Diputació executarà sis obres en carreteres a la Vall d’Albaida

VilaWeb
Redacció
12.04.2016 - 15:28
Actualització: 12.04.2016 - 17:28

La Diputació de València destinarà enguany 37,3 milions d’euros a 45 projectes de condicionament i millora de carreteres a totes les comarques de la seua àrea d’actuació, dels quals fins a un 60% són d’obra nova i la majoria es realitzaran al llarg de 2016. Les actuacions se centraran a augmentar la seguretat vial de la xarxa de carreteres. Aquest pla de carreteres preveu sis actuacions a la Vall d’Albaida.

Ho ha explicat aquest dimarts en roda de premsa el diputat de Carreteres i Infraestructures, Pau Seguí, acompanyat pel president de la Diputació, Jorge Rodríguez, i la vice-presidenta M. Josep Amigó. El Pla d’Inversions en Carreteres per a 2016 inclou 18 licitacions d’obra, de les quals 11 ja s’han adjudicat –amb el termini obert fins aquest dijous 14 d’abril per presentar propostes– i recull aportacions de l’anterior corporació i dels grups de l’oposició.

En concret, dels més de 37 milions d’euros del total del programa la Diputació destinarà al voltant de 24 a obra nova, 8,2 al condicionament de carreteres, 2,4 en millores a la xarxa viària i més de dos milions d’euros a expropiacions per a actuacions futures.

En la seua intervenció, el president ha destacat que l’àrea de Carreteres és ‘una de les més transcendents’ de la corporació i que ‘segueix de forma clara la premissa de transparència’ de la Diputació, amb un canvi en el plec de condicions de adjudicació de projectes per ‘objectivitzar al màxim’ les inversions i així ‘prioritzar les millors ofertes’.

Sobre aquest punt, el diputat de Carreteres ha detallat que anteriorment ‘la valoració subjectiva era decisiva’ i que el nou plec ‘obliga els contractistes a ajustar-se al preu mitjà del mercat’ i ‘a afinar més les propostes’. ‘Pretenem fer obres més justes però no més barates en detriment de la qualitat’, ha puntualitzat, per subratllar el ‘convenciment’ de la Diputació que ‘es pagaran les carreteres al preu que valen’.

Per la seua banda, la vice-presidenta ha agregat que les obres van encaminades a ‘cobrir les necessitats que les comarques no poden fer front amb recursos propis’. Amigó ha manifestat així que ‘mentre existisquen les diputacions, hem d’estar a l’altura de què demanen els municipis’, i que l’estat de les carreteres ‘és una de les seues majors preocupacions’, cosa que ha relacionat amb la voluntat de la Diputació d’acabar amb les males pràctiques d’anteriors etapes: Hi ha altres maneres de governar’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes