Diputació firma un conveni per convertir el municipis en ‘smart cities’

  • L'Olleria ja participa en un programa pilot de 'ciutats intel·ligents' impulsat per aquesta corporació

VilaWeb
Redacció / EP
12.09.2017 - 18:45
Actualització: 12.09.2017 - 20:45

La Diputació de València i l’Associació Valenciana d’Empreses del Sector de l’Energia (Avaesen) han subscrit un conveni de col·laboració en ‘smart cities’ per convertir les localitats valencianes en ‘ciutats intel·ligents’ amb solucions integrals i models d’eficiència energètica en els municipis, adaptant-se a les seues necessitats específiques.

L’Olleria és un dels cinc municipis en què la Diputació va posar en marxa a l’inici de la legislatura actual projectes pilot de ‘smart cities’, relacionats amb l’eficiència energètica en edificis municipals, la gestió del reg en jardins públics, la gestió d’indicadors de ciutat i la interoperabilitat de la plataforma a través de la interfície de programació d’aplicacions.

L’acord l’han firmat el diputat de Modernització i Desenvolupament de l’Administració Electrònica, Ivan Martí, i Marcos J. Lacruz, president d’Avaesen, segons ha informat la corporació en un comunicat.

Martí ha remarcat ‘la importància d’impulsar projectes de col·laboració entre l’administració provincial i el sector privat amb la clara finalitat que les potencialitats i la facilitat d’accés als serveis que permeten les noves tecnologies arriben a l’abast de la ciutadania en conjunt, independentment del lloc de residència’.

El responsable de l’Àrea de Modernització i Desenvolupament de l’Administració Electrònica ha assenyalat que el concepte ‘smart city’ ‘suposa un pas més enllà en la modernització dels serveis municipals, perquè està dissenyat per aconseguir una major eficiència, oferir millors serveis a la ciutadania, estalviar costos, disminuir emissions contaminants i impulsar tota mena d’iniciatives socials, culturals i mediambientals’.

‘Volem que serveis que fins ara només són a l’abast de les grans ciutats, també puguen resultar accessibles per als municipis més petits’, ha ressaltat Ivan Martí.

Per la seua banda, el president d’Avaesen, Marcos J. Lacruz, ha assegurat que aquest conveni permetrà ‘obtenir les millors solucions a l’hora de promoure projectes sostenibles que milloren la qualitat de vida de la ciutadania’.

Avaesen, a més, impulsa des 2016 el Think Tank Smart Cities, en el qual està integrada la Diputació de València, i que constitueix un grup de treball que dinamitza una xarxa d’empreses, ajuntaments, diputacions, universitats i instituts tecnològics al voltant de les ‘smart cities’.

Experiències ‘smart’
Amb el nou pla de ‘ciutats intel·ligents’ que la Diputació preveu començar a desenvolupar en el curt i mitjà termini, s’amplia la transversalitat d’aquest projecte en l’àmbit geogràfic, ja que l’objectiu és que les experiències ‘smart’ arriben a les localitats de tota la demarcació de la Diputació de València que ho sol·liciten.

En aquest sentit, la plataforma permetrà als municipis d’implementar millores tecnològiques, a partir de les necessitats i prioritats dels municipis, en àmbits tan diversos com la mobilitat, la gestió ambiental, el turisme, la salut o l’educació amb solucions que passen per la detecció d’incendis o els sensors de trànsit.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any