La Diputació de València ha presentat aquest dilluns unes jornades que se celebraran en dotze municipis i que acabaran el 18 de juliol a Ontinyent, amb les quals la corporació vol aprofundir en la informació sobre canvi climàtic, energia sostenible, mobilitat elèctrica, autoconsum i pobresa energètica.

Aquestes jornades tècniques, dirigides a càrrecs electes, tècnics municipals i públic en general, les ha presentades aquest dilluns la vice-presidenta de la Diputació, M. Josep Amigó, el diputat de Medi Ambient, Josep Bort, i el president de l’Associació d’Empreses Elèctriques de València (ASELEC), Rafael Castillo.

Durant les jornades s’informarà als municipis del Pacte de les Batlies, impulsat per la Diputació de València a partir d’una iniciativa presentada per la Comissió Europea l’any 2008, es promourà l’autoconsum, remarcant la necessitat d’impulsar la instal·lació massiva de plaques fotovoltaiques als municipis i s’informarà sobre ‘eines específiques d’estalvi energètic’, com els programes 50-50 o l’estalvi en programes socials de pobresa energètica.

Les jornades estaran dividides en dues parts, una d’interrelació amb experts de ASELEC i Aeioluz, i una altra on els ciutadans podran rebre informació sobre vehicles elèctrics i punts de càrrega.

La ruta de jornades començarà el 18 d’abril a Utiel, i passarà per Aiora, Xàtiva, Xiva, Massamagrell, Sagunt, la Pobla de Vallbona, Torrent, Paiporta, Sueca i Gandia, per acabar el 18 de juliol a Ontinyent.

Missatge de Vicent Partal

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb