La Diputació de València ha presentat aquest dilluns unes jornades que se celebraran en dotze municipis i que acabaran el 18 de juliol a Ontinyent, amb les quals la corporació vol aprofundir en la informació sobre canvi climàtic, energia sostenible, mobilitat elèctrica, autoconsum i pobresa energètica.

Aquestes jornades tècniques, dirigides a càrrecs electes, tècnics municipals i públic en general, les ha presentades aquest dilluns la vice-presidenta de la Diputació, M. Josep Amigó, el diputat de Medi Ambient, Josep Bort, i el president de l’Associació d’Empreses Elèctriques de València (ASELEC), Rafael Castillo.

Durant les jornades s’informarà als municipis del Pacte de les Batlies, impulsat per la Diputació de València a partir d’una iniciativa presentada per la Comissió Europea l’any 2008, es promourà l’autoconsum, remarcant la necessitat d’impulsar la instal·lació massiva de plaques fotovoltaiques als municipis i s’informarà sobre ‘eines específiques d’estalvi energètic’, com els programes 50-50 o l’estalvi en programes socials de pobresa energètica.

Les jornades estaran dividides en dues parts, una d’interrelació amb experts de ASELEC i Aeioluz, i una altra on els ciutadans podran rebre informació sobre vehicles elèctrics i punts de càrrega.

La ruta de jornades començarà el 18 d’abril a Utiel, i passarà per Aiora, Xàtiva, Xiva, Massamagrell, Sagunt, la Pobla de Vallbona, Torrent, Paiporta, Sueca i Gandia, per acabar el 18 de juliol a Ontinyent.