La Diputació de València anuncia un Pla d’Inversions 2022-2023 amb 14 milions per a la Vall d’Albaida

VilaWeb
Redacció
11.04.2022 - 15:57
Actualització: 11.04.2022 - 17:56

La Diputació de València ha anunciat aquest dilluns la proposta de Pla d’Inversions en municipis i mancomunitats, per a enguany i el 2023, amb una dotació de 140 milions d’euros. Els ajuntaments i la mancomunitat de la Vall hi tenen assignats, en total, 14.347.374 euros.

Una de les novetats explicades en l’acte és la possibilitat que els tècnics locals donen el vistiplau als projectes amb la finalitat d’agilitar la tramitació i l’execució de les obres.

El president de la corporació, Toni Gaspar, ha assegurat que seran els responsables municipals qui continuaran decidint a quines obres o actuacions destinen els diners, i que els tècnics de la diputació “donaran suport a tots els consistoris en la tramitació de les obres, especialment als més xicotets, que són els que més necessiten l’ajuda i els recursos de la Diputació per a fer front al repte burocràtic”.

També s’han destacat com a novetat els incentius per als ajuntaments que tenen plans d’igualtat municipals, paratges naturals i zones verdes, criteris que s’afigen a altres com la taxa de desocupació, l’existència de nuclis històrics amb valor patrimonial o l’esforç fiscal dels consistoris.

Els imports s’han calculat amb una part fixa, prorratejada de manera equitativa entre els 264 ens locals (al voltant d’un 35% dels 140 milions d’euros). Un altre 30% de l’ajuda es concedeix en funció de la població i el 10% segons la superfície.

La resta de la quantitat s’ha assignat atenent criteris com el cost per la prestació de serveis públics; la posada en marxa de plans de mobilitat sostenible; i l’existència de plans d’igualtat i zones verdes municipals, de la valoració dels quals depén un 5% i un 2% respectivament de l’aportació final a cada població. Els consistoris podran destinar fins a un 1,25% de la quantitat rebuda a l’elaboració d’un pla antifrau, de caràcter voluntari.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any