Residència d'Alcoi, antic Hospital Civil d'Oliver

Hui fa una setmana que vaig començar a escriure aquest diari. El primer dia creia que el confinament seria més curt, però ara ja sé que el que serà és més llarg.

Matí de cues al poble, la gent botant de tenda en tenda per a entrar a la que tinguera menys cua. Almenys demà diumenge no hi haurà cues, perquè no obriran els comerços; de fet la benzinera ha anunciat que tanca els diumenges, i que els dissabtes només obrirà de matí: si la gent no es desplaça… no es gasta gasolina.

La situació s’agreuja a França i Alemanya, i els governs acorden mesures semblants a les d’ací. A Alemanys ja no es permeten les reunions de més de dues persones.  Mentrestant, els borinots de Johnson i Trump estan deixant passar el temps. Johnson i els seus assessors van apostar per la teoria de ‘la immunitat del ramat’, basada en la immunització d’un grup de la població per fer front als virus de ràpida propagació com la Covid-19. Pensaven que, al fer immune una part dels ciutadans, els altres podrien obtenir aquesta immunitat. A l’altra banda de l’Atlàntic, Trump ha deixat fer i passar pensant que la cosa no anava amb ells: Amèrica primer… i se’ls ha desbordat els contagis.

Aquest article sobre el partit del València a Itàlia, em ve al pèl per a tancar l’escrit d’aquest dissabte. Fa dies que ho tinc al cap, i té més sentit açò que no el desplaçament de madrilenys. No em lleve del cap la roda de premsa on la representant de la Conselleria de Sanitat, la subdirectora general d’Epidemiologia, Hermelinda Vanaclocha, va dir que no sabien res del partit del futbol, que saber eixes coses no era la seua faena perquè damunt a ella no li agrada el futbol: 40.000 ciutadans de Bèrgam eren al partit.

Hi ha crítiques a la manera de portar la crisi a l’Estat espanyol, però el cas valencià és un cas a part. Com de costum, ací van per lliure, muntant hospitals de campanya mentre a les residències d’ancians augmenten els contagis i les defuncions!