Divendres entra en vigor la nova normativa sobre comissions en caixers automàtics

VilaWeb
Redacció
28.12.2015 - 23:14
Actualització: 29.12.2015 - 00:14

Redacció/ACN L’1 de gener entra en vigor la nova norma que regula les comissions bancàries per disposar d’efectiu en els caixers automàtics. Caixa Ontinyent, juntament amb Banc Sabadell i Bankia i la resta d’entitats de la xarxa EURO 6000, van acordar recentment de repercutir-se entre elles un cost de 0,65 euros per cada operació que es porte a terme als seus caixers amb targetes emeses per la resta de bancs de l’aliança, siga quina siga la quantia de l’extracció. Les entitats expliquen que en funció de la seua política comercial, cada una repercutirà aquest cost en tot, en part o n’eximirà els seus clients, als quals n’haurà d’informar. El mes de setembre passat, les entitats van avançar un acord  pel qual no cobrarien cap recàrrec als respectius clients.

Les entitats assenyalen que han ratificat el seu acord sobre caixers, presentat el mes de setembre, després d’haver-lo adaptat al Reial Decret Llei 11/2015, de 2 d’octubre, que va regular les comissions per la retirada en efectiu als caixers automàtics. Afegeixen que, amb les comissions acordades, el client que utilitze els caixers d’aquestes entitats per obtenir efectiu se li reduirà substancialment el preu que pagava abans de l’entrada en vigor d’aquest decret. L’acord deixa llibertat a les entitats signants per tal que apliquen les comissions que estimen oportunes per la utilització dels seus caixers a la resta d’emissors de targetes que no integren el pacte. Els clients de les entitats signants de l’aliança disposaran d’una xarxa de 17.808 dispositius, que suposa el 37% del parc total de caixers a l’Estat.

A aquest acord, EURO 6000 aporta 9.003 caixers; Bankia, 5.559, i Banc Sabadell, 3.246. Amb aquest conveni, Bankia, Banc Sabadell, Kutxabank, Ibercaja, Grupo Liberbank, BMN, Abanca, Unicaja, Caja España-Duero, CajaSur, Caixa Ontinyent, Colonya Caixa de Pollença i Cecabank han apuntat que aposten pel màxim nivell de preu i servei als seus clients i es complementen entre elles. L’acord a què s’ha arribat, l’aplicaran totes les respectives entitats participants abans de final d’any i es comunicarà a tots els seus clients, segona van indicar en un comunicat conjunt.

Bankia cobrarà 0,98 euros als bancs que no formen part del pacte amb Sabadell i EURO 6000

Bankia ja ha informat que cobrarà 0,98 euros per l’ús dels seus caixers a les entitats que no formen part del conveni signat amb Banc Sabadell i la xarxa EURO 6000. Aquesta comissió, que ja s’aplica des de dilluns dia 28, és prou inferior a les que apliquen bancs com ara CaixaBank, Santander o BBVA, que estaran entre 1,5 i 2 euros, segons han informat des d’Europa Press.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any