‘Dolços del món a l’escola’, entre els millors llibres de tot el món

  • Reconegut pels Gourmand Cookbook Awards com la millor publicació en català, competirà per un premi mundial

VilaWeb
Redacció
09.01.2016 - 18:43
Actualització: 09.01.2016 - 19:43

A finals de 2014, l’escola pública Rafael Juan Vidal d’Ontinyent va incloure en les activitats de celebració dels 50 anys d’existència del centre la publicació d’un llibre. Era ‘Dolços del món a l’escola’, un volum que recull receptes gastronòmiques de diversos països la idea del qual va sorgir a partir dels esmorzars destinats als alumnes de l’escola elaborats per pares i mares, entre els quals n’hi ha de nacionalitats i tradicions culinàries diferents.

La primera edició del llibre, de 500 exemplars, es va exhaurir en menys d’un mes, de manera que se’n va fer una segona edició. Veient aquest èxit no és d’estranyar que la publicació haja rebut un dels premis més importants de publicacions gastronòmiques, i és que ‘Dolços del món’ ha estat reconegut pels Gourmand Cookbook Awards Best in the World com la millor publicació en català. A més, el llibre passa a la final de la categoria Best Pastry Book and Charity and Fund Raising Book, amb quatre finalistes més d’entre els quals se’n triarà un de guanyador, en un acte que se celebrarà el mes de maig vinent a la ciutat xinesa de Yantai.

Treball coral

Llibre Dolços del Món a l'escolaEn la preparació de les receptes del llibre s’hi va involucrar tota la comunitat educativa de l’escola, des del professorat als pares i mares, passant pel personal no docent com la cuinera i les dones de la neteja. Del disseny i la maquetació se’n va encarregar Xavier Mollà, qui en féu també les fotografies. Mollà, guanyador ja en dues ocasions de guardons en els Gourmands World Cookbooks, va proposar de presentar aquest treball als premis.

Ara el centre escolar prepara una tercera edició de ‘Dolços del món a l’escola’ i mira d’aconseguir fons per poder assistir a la final del premis.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any