És vergonyós que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya haja condemnat l’ex-president Artur Mas a 2 anys d’inhabilitació per haver permès la consulta del 9 de novembre. La condemna, de 21 mesos per a la vic-epresidenta Joana Ortega i de 18 a la consellera Irene Rigau, no ha estat (com podríem esperar en un estat democràtic) per impedir que la gent votara, com va passar durant la dictadura, sinó per posar les urnes a disposició de la ciutadania.

Així és com funciona la Justícia espanyola. Votar no pot ser mai un delicte i exercir el dret d’opinar no pot ser un motiu per a una condemna d’inhabilitació.

Per això fins que la Justícia no reconega que el dret de defendre les pròpies idees i d’elegir lliurement un camí per a Catalunya, és això, un dret, viurem en una democràcia de baixa intensitat.

Quan hem vist sentències com a mínim curioses, com les dels sr. Urdangarín o la del sr. Rato, la sentència que condemna l’ex-president Mas, la vice-presidenta Ortega i la consellera Rigau és una vergonya.

Fins quan serà delicte permetre que els ciutadans puguen expressar les seues idees? Fins quan seran inhabilitats alguns polítics per donar veu a la ciutadania?

Per altra part, la suspensió del canvi dels noms franquistes de 46 carrers d’Alacant que ha dictat el jutjat contenciós administratiu número 4 d’aquesta ciutat, a petició del PP, demostra també el nivell democràtic de la Justícia. Per això, per acabar-ho d’arrodonir, propose que en compte dels noms que han tret, dediquen els carrers als sr. Carlos Fabra, Rafael Blasco, Francisco Correa, José Luis Olivas o Milagrosa Martínez.

Davant la Justícia que anul·la un acord democràtic de l’Ajuntament d’Alacant i la inhabilitació del sr. Mas i de les sres. Ortega i Rigau, no puc sinó recordar què diu el llibre dels Proverbis: ‘Per a rebre una disciplina saludable, justícia, equitat i rectitud’ (Pr 1:3) i també l’Eclesiàstic: ‘La justícia guarda l’home de conducta íntegra’ (Ecli 13:6).

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]