Dos resolucions més del Consell de Transparència contra el batle d’Aielo de Malferit

  • El commina a lliurar a l'Associació Veïnal la informació pública sol·licitada, i el torna a avisar que és una infracció greu no atendre les peticions en els terminis legalment regulats

VilaWeb
Redacció
08.12.2018 - 18:08
Actualització: 08.12.2018 - 19:08

L’Associació Veïnal d’Aielo de Malferit torna a deixar en evidència certes actituds del batle de la localitat, José Luis Juan Pinter. Ara és (torna a ser), a través del Consell de Transparència, Accés a la Informació i Bon Govern, que torna a donar la raó a l’entitat en les reclamacions presentades.

Aquest òrgan de la Generalitat creat per a garantir la transparència de les administracions commina l’ajuntament a lliurar la documentació sol·licitada al consistori per l’associació. D’una banda hi ha la certificació del secretari de l’Ajuntament de la data de publicació en el Butlletí Oficial de la Província (BOP) de la delegació, per part del ple a la Junta de Govern, en la firma del contracte d’aigua potable amb l’empresa Societat Espanyola d’Abastos, SA. L’altra documentació, requerida en abril de 2017, són les factures i els contractes d’electricitat dels últims cinc anys.

En una de les resolucions, el Consell de Transparència dóna el termini d’un mes perquè el batle lliure els contractes i les factures d’electricitat a l’Associació Veïnal, i fa un toc a l’Ajuntament al que recorda que l’incompliment reiterat de l’obligació de complir els terminis d’accés a la informació pública és una infracció greu.

L’avís consta també en l’altra resolució del Consell, en què insta el batle a facilitar a l’associació la data, certificada per la Secretaria, en què es va publicar al BOP la delegació municipal per a la concessió de la gestió del servei d’abastiment d’aigua potable. O reconéixer que no es va fer, si és el cas.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any