Dotze biblioteques de la Vall rebran llibres de Diputació sobre la guerra civil i la repressió franquista

  • Dins el programa 'La memòria a la biblioteca'

VilaWeb
Redacció / EP
12.01.2018 - 22:19
Actualització: 12.01.2018 - 23:19

La Diputació de València llança per segon any consecutiu ‘La memòria a la biblioteca’, un pla per promoure la lectura sobre la guerra de 1936-1939 i la posterior repressió franquista. La campanya arribarà a les biblioteques de 12 municipis de la Vall d’Albaida, d’un total de 96 localitats de la demarcació de València en què distribuirà 700 llibres. Els municipis de la nostra comarca, els mateixos que ja hi van participar l’any passat, són Agullent, Aielo de Malferit, Aielo de Rugat, Albaida, Alfarrasí, Benigànim, Fontanars dels Alforins, l’Olleria, Ontinyent, el Palomar, Quatretonda i el Ràfol de Salem.

La diputada de Memòria Històrica, Rosa Pérez Garijo, ha presentat la iniciativa, que acumula premis estatals i formats multimèdia. ‘Aquest programa es va iniciar amb la finalitat de fer arribar als diferents públics de les comarques informació de qualitat, gratuïta i adequada sobre un període de vital importància en la història del nostre país’, ha expressat. Així mateix, la diputada ha destacat la selecció de títols d’enguany, ‘que ha posat un especial èmfasi en la qüestió de la dona i la infància’, ha dit.

A més de la qualitat dels continguts, s’han tingut en compte els formats multimèdia o la seua plasmació en còmic per a adults, ja que aquests mitjans permeten arribar a un públic més ampli, han explicat des de Diputació.

Entre els títols seleccionats hi premis estatals, obres editades mitjançant crowdfunding, novel·les gràfiques, DVD i monografies de prestigiosos historiadors i investigadors valencians, ‘reflex de l’interès de la delegació de Memòria Històrica per mostrar una àmplia gamma de visions de la guerra i la repressió franquista’.

Amb aquesta iniciativa, paral·lelament, es pretén de donar suport a les associacions que publiquen obres de qualitat i a les editorials compromeses amb aquest camp d’investigació.

Cada municipi tindrà un mínim de nou dels títols seleccionats per a aquesta campanya. Amb la intenció d’evitar duplicats, no tots els municipis reben els mateixos títols, sinó que l’enviament s’adequa segons les obres que cada institució posseeix ja en la seua pròpia col·lecció. Així mateix, l’adhesió a aquest projecte no té cost per als ajuntaments ni biblioteques.

La despesa total de ‘La Memòria a la biblioteca’ ha ascendit a poc més de 10.000 euros, tal com han informat des de la Diputació, un import inferior al de l’any passat gràcies a la col·laboració amb la Institució Alfons el Magnànim, que ha cedit gratuïtament un centenar d’exemplars.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any