Economia convoca ajudes a les empreses que apliquen setmanes laborals de 32 hores

  • 5.500 euros el primer any complet per cada treballador, 2.750 el segon i 1.400 euros el tercer

VilaWeb
Redacció
24.08.2022 - 16:53
Actualització: 24.08.2022 - 17:02

El Diari Oficial de la Generalitat ha publicat les ajudes de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball perquè les empreses reduïsquen la jornada laboral d’un 20% o a 32 hores setmanals, sense afectar els salaris.

Per a poder rebre la subvenció, el compromís empresarial de la reducció de la jornada ordinària haurà d’afectar un mínim de la plantilla. En el cas d’empreses de fins a 49 treballadors, obligatòriament el 30% haurà de veure’s afectat per la reducció horària. Aquest percentatge es reduirà al 20% en el cas d’empreses de 50 treballadors o més.

En tot cas, la proposta del nombre de treballadors participants en el programa haurà de comptar amb una participació similar d’homes i dones en relació amb la distribució de gènere preexistent en el conjunt de la plantilla amb contracte de faena a temps complet. En aquest sentit, es permetrà com a màxim una desviació del 10%.

Així mateix, les empreses hauran d’elaborar un Pla de Reducció de la Jornada Laboral i Millora de la Productivitat que haurà d’indicar les mesures organitzatives o formatives que es preveuen d’implementar per a optimitzar el temps de treball.

El pla haurà de recollir una série d’indicadors (inclosa l’evolució de la productivitat del treball en l’empresa) que s’avaluaran de manera periòdica.

Quant a la quantia de la subvenció, la conselleria oferirà pel primer any complet d’aplicació del programa una subvenció de 5.492,19 euros per cada persona incorporada al Pla de reducció de la jornada laboral; 2.746,10 el segon any; i 1.373,05 euros el tercer. D’aquesta manera, l’import total màxim de la subvenció que podrà percebre l’empresa beneficiària serà de 9.611,34 euros per cada treballador adscrit al pla.

Ajudes de Labora per a contractació de personal

En el marc d’aquest programa, Labora concedirà ajudes a les empreses que facen contractacions indefinides, derivades d’ajustos vinculats a la racionalització voluntària de la jornada laboral, de persones en situació de desocupació.

Així, el Servei Valencià d’Ocupació i Formació oferirà subvencions que oscil·len entre el 45% i el 95% del Salari Mínim Interprofessional a les empreses que participen en el programa de racionalització de la jornada laboral que contracten desocupats inscrits en Labora.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any