La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport reduirà la ràtio màxima en Infantil de tres anys per al curs 2021-2022 en 53 municipis a causa del descens de la natalitat. Així, es disminuirà la ràtio a 20 alumnes per aula en aquest tram en 34 localitats en què el descens en el nombre de naixements ha sigut més intens, i en 19 més la ràtio passarà a 23.

A la nostra comarca, la nova ràtio de 20 alumnes per grup d’Infantil de tres anys s’implantarà a Albaida i Ontinyent.

El màxim d’alumnes per classe en Infantil de tres anys està fixat en 25 encara que, des de fa alguns cursos, la conselleria redueix encara més aquest màxim en les poblacions on és possible per la baixada de la natalitat. Això permet que hi haja encara menys alumnes per aula i millore la qualitat educativa, a més de mantenir les unitats educatives existents i el personal docent, segons ha subratllat la Generalitat en un comunicat.

D’aquesta manera, es manté l’oferta d’unitats, amb més personal docent que atén menys alumnes per aula. Amb aquesta mesura es permet de mantenir per al curs vinent 117 unitats educatives d’Infantil en els municipis on s’ha fet la baixada de ràtios generalitzada.

Infantil tres anys és quan, de manera generalitzada, l’alumnat inicia l’escolarització. El curs vinent s’escolaritzen per primera vegada els xiquets nascuts en 2018. La taxa bruta de natalitat valenciana en 2018 va arribar al nivell més baix en 44 anys amb 7,7 naixements per cada mil habitants. Aquell any van nàixer al País Valencià 38.018 xiquets, la xifra més baixa en 20 anys. Això, i la disminució de l’arribada de població, dóna com a resultat que el nombre de menors a escolaritzar s’haja reduït considerablement.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.