Educació inverteix un milió d’euros en la reforma integral de l’escola de Salem

  • El mes de novembre passat van començar les obres de l'aulari integrat en el CRA Serra del Benicadell

VilaWeb
Redacció
09.01.2020 - 19:11
Actualització: 09.01.2020 - 20:11

El mes de novembre passat van començar les obres de reforma de l’escola pública de Salem, amb un termini d’execució previst de nou mesos i una inversió d’1.001.138 euros, finançats per la Conselleria d’Educació a través del Pla Edificant.

L’aulari, que es renovarà de manera integral, pertany al CRA Serra del Benicadell, que inclou també els d’Aielo de Rugat, Montitxelvo, el Ràfol de Salem, Rugat i Terrateig.

El batle de Salem i regidor d’Educació, Juli Fenollar, ha explicat a VilaWeb que el d’aquesta localitat és l’aulari més necessitat de tots els del CRA, ja que es tracta d’una escola construïda als anys vuitanta del segle passat ‘on, posteriorment, s’havia invertit poc i amb un manteniment que no havia sigut l’adequat’. El centre no té ni un pati reglamentari, ‘perquè en el seu lloc es va fer un centre polivalent que el poble no ha utilitzat mai i que havia acabat formant part de l’escola, sense tindre les condicions adequades’.

Aquestes aules polivalents ‘servien per a fer-hi les classes d’informàtica, música, anglés, desdoblaments, suports, etc. Com que l’escola estava formada per dos edificis incomunicats, l’alumnat havia d’eixir al pati cada vegada que havien de canviar d’aula, amb els problemes consegüents si plovia, feia fred, etc.’, ha detallat el batle, qui afig que un altre problema greu és que per a accedir a les pistes esportives o al gimnàs del poliesportiu municipal, que estan darrere de l’escola, l’alumnat havia de passar per dins d’una aula on s’estava fent classe.

El centre arrossegava encara més deficiències, ja que no complia cap mena de requisit d’accessibilitat ni d’eficiència energètica. Totes les finestres d’alumini i les portes de fusta de l’interior estaven per a canviar, i la calefacció de gasoil ja no funcionava. A més, no hi havia menjador de manera que l’alumnat s’havia de desplaçar cada dia a l’Escola Infantil Municipal, fora del recinte escolar; i el professorat no tenia cap espai que fera de sala de reunions, per la qual cosa la biblioteca feia també de sala de professorat, sala d’atenció a pares, magatzem i lloc de convivència.

Juli Fenollar ha subratllat la ‘resposta immediata i magnífica’ que va obtenir l’equip de govern de Salem de la conselleria en adherir-se al Pla Edificant. ‘Quan els nostres tècnics feren l’estudi de les necessitats i veiérem que el pressupost ascendia a un milió d’euros, ens esglaiàrem, però tiràrem endavant. La sorpresa va ser molt gran en veure que tot el que es va demanar se’ns havia concedit. Però és que no podia ser d’altra manera perquè les necessitats eren més que evidents’.

‘Esperem que el curs que ve tindrem ja l’escola en condicions i podrem gaudir d’un centre ben adequat per a poder escolaritzar els nostres menuts en les condicions acadèmiques que ha de tindre en l’actualitat l’escola pública’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any