El 4t Feminari de la Diputació de València, que se celebrarà a València els dies 1 i 2 de febrer vinents, serà un homenatge a Carmen Alborch. Es tracta del congrés que organitza aquesta corporació per analitzar els reptes feministes del moment, i que en aquesta edició es dedicarà a la figura d’Alborch per retornar a València ‘el seu paper com a referent en la lluita per la igualtat’.

Més de 800 persones s’han inscrit ja al Feminari que inaugurarà l’1 de febrer al Centre del Carme de València la vice-presidenta i ministra de la Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat del govern espanyol, Carmen Calvo, acompanyada del president de la Diputació, Toni Gaspar, i de la diputada d’Igualtat, Isabel García.

La conferència d’obertura anirà a càrrec de la padrina del Feminari, Amelia Valcárcel, seguida de la primera taula de debat sobre la complexa relació entre esport i feminisme, amb la participació de la periodista Paloma del Río i la secretària d’Estat d’Esports, María José Rienda.

El matí del dissabte l’obriran l’escriptora i periodista Rosa Regàs i l’activista feminista marroquina Ibtissame Betty Lachgar, que abordaran la compatibilitat del feminisme i les religions. La tercera de les taules d’aquest Feminari repassarà l’aportació del moviment feminista al moviment LGTBI, amb l’escriptora Kika Fumero i l’escriptor Ramón Martínez com a ponents.

La cloenda del congrés feminista anirà a càrrec del jurista Octavio Salazar i la política i escriptora Lídia Falcón, que debatran sobre el feminisme i la política.