El barri medieval de Bocairent ha reactivat l’Associació de Veïns amb la intenció de disposar d’un instrument amb el qual defensar els interessos d’aquest espai històric amb necessitats urbanístiques i de serveis molt específiques. L’associació vol reprendre l’activitat que havia impulsat des dels anys 1990 i que havia anat minvant els darrers anys.

Entre les primeres accions que s’han marcat hi ha donar suport a l’equip de treball que es reuneix periòdicament amb l’ajuntament per tractar les reivindicacions dels habitants del barri, entre les quals la limitació del trànsit de vehicles i l’aparcament, la millora de la recollida del fem, la creació d’un pla d’emergència o l’actuació efectiva sobre les cases en ruïna. En aquest cas en concret, s’han reclamat actuacions urgents davant els enfonsament de dues cases a la plaça de Sant Joan que, segons han assegurat, han deixat pràcticament irrecuperable aquest espai urbà que forma part del barri medieval declarat patrimoni historicoartístic estatal i Bé d’Interés Cultural.

L’entitat anirà plantejant també l’organització d’actuacions en defensa d’altres reclamacions urbanístiques i de serveis generals, a més d’activitats culturals com ara concerts, teatre, concurs gastronòmic, cinema al carrer o de convivència veïnal.
De moment l’associació s’ha organitzat amb comissions encarregades de diferents àrees, com la de dinamització cultural i serveis socials, la de neteja i manteniment d’espais urbans i jardins, la de subvencions i ajuts o la de comunicació.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.