El batle d’Aielo de Malferit desatén la resolució del Consell de Transparència de fer públic el contracte amb SEASA

  • L'Ajuntament recorre als tribunals per no lliurar a l'Associació Veïnal el contracte de submnistrament d'aigua potable

VilaWeb
Redacció
16.11.2017 - 21:46
Actualització: 16.11.2017 - 22:46

L’Associació Veïnal d’Aielo de Malferit ha denunciat que l’Ajuntament de la localitat es nega a lliurar-los la documentació relativa al contracte d’adjudicació del servei d’aigua potable, tot i la resolució favorable del Consell de Transparència de la Generalitat que insta el consistori a proporcionar-la.

L’entitat, a més, critica que l’Ajuntament no només s’ha oposat a mostrar el contracte de la concessió administrativa de l’aigua a l’empresa SEASA, sinó que ha acudit als tribunals de justícia on ha presentat un recurs contenciós administratiu contra aquesta resolució.

El Consell de Transparència va aprovar el 13 de març passat una resolució en què estimava favorablement la reclamació presentada per l’associació de veïns contra l’ajuntament per la negativa del consistori a proporcionar-los una còpia del contracte municipal amb Sociedad Española de Abastecimientos SA pel servei de proveïment d’aigua potable.

L’11 de maig, passat el termini establert perquè es complira el requeriment, el mateix consell va remetre al batle un escrit en què el comminava a informar de les mesures preses per a acomplir la resolució. Des de l’Ajuntament però, la resposta va ser interposar un recurs contenciós administratiu contra aquesta resolució per mirar de suspendre’n l’aplicació.

Aquesta acció d’acudir als tribunals, tot i recollida com a possibilitat en la pròpia resolució, ha estat fortament criticada per l’associació, que creu que no fa més que retardar de manera inútil el lliurament de la documentació i causar despeses innecessàries i evitables a les arques municipals. A més, qualifiquen l’actitud municipal ‘d’opaca’ que ‘sembra molts dubtes sobre el seu bon fer, una cosa que es pot dilucidar només amb transparència i explicacions clares’.

Precisament, en relació amb aquest contracte i el subministrament de l’aigua potable, l’Associació Veïnal ja s’havia mostrat molt crítica recentment amb el batle, José L. Pinter, per l’increment exponencial del preu de l’aigua des que se n’havia fet càrrec la nova empresa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any