Els socialistes d’Aielo de Malferit han tornat a denunciar una actuació del batle, José L. Juan Pinter (PP), de qui en aquesta ocasió denuncien que s’haja negat a debatre en el ple municipal l’adhesió al pla contra la pobresa energètica impulsat pel govern.

Segons han comunicat des del PSPV-PSOE, el batle no va deixar ‘ni tan sols debatre la urgència de la moció’, presentada ‘en temps i forma’. Per al portaveu socialista a l’ajuntament, Juan R. Espí, la negativa del batle a tractar la moció és únicament ‘perquè la presentem els socialistes’, i lamenta que defuja la seua responsabilitat de plantejar-se si ‘allò que es proposa és bo per a tot el poble, independentment de qui ho propose’.

Espí ha explicat que l’únic argument del batle fou que es van presentar ‘dos folis amb moltíssima lletra’, i que a la proposta de fer-ne un resum perquè els regidors del PP conegueren la iniciativa, va respondre que ‘l’alcalde sóc jo i ells no tenen per què saber-ho’.

El pla d’ajudes per a famílies en risc d’exclusió dem la Conselleria d’Habitatge es tramita a través del departament de Benestar Social dels ajuntaments que s’hi adhereixen, el qual avaluarà la situació de les famílies que demanen les ajudes per comprovar si compleixen els requisits per a ser-ne beneficiàries, i n’informarà la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori per fer front als imports que corresponguen davant les empreses de gas, aigua i electricitat, i també en el cas dels lloguers per evitar que les famílies arriben a ser desnonades.

Les persones i famílies que podran accedir a aquestes ajudes convocades són les que tinguen residència habitual al País Valencià, que es troben en situació de vulnerabilitat econòmica, i, en el cas de pobresa energètica, que siguen clients d’Iberdrola, Endesa i Gas Natural Fenosa, ja que és amb aquestes empreses que el govern ha arribat a un acord per tal d’evitar el tal del subministrament del servei.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.