El Butlletí Oficial de la Diputació de València publica aquest dilluns la destitució dels assessors nomenats pel president anterior de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, qui va deixar el càrrec el 2 de juliol passat després de la detenció en l’Operació Alqueria. Els canvis afecten els assessors de Presidència del mandat de Rodríguez, l’ontinyentí Manuel Reguart i Ricard Gallego, qui n’era el cap de gabinet. També un tercer assessor, Josep M. Alfaro.

El butlletí publica un anunci en què es mostren els tres decrets que recullen aquests nomenaments i destitucions. Així, en primer lloc, dóna a conèixer el decret del 13 de juliol en què com a conseqüència de la dimissió de Rodríguez es posa fi també a la tasca desenvolupada pel personal eventual de la institució amb funcions de confiança o assessorament en els diferents grups polítics que va ser ratificat per ell.

Això afecta assessors de presidència, vice-presidència, diferents àrees i grups polítics, tant coordinadors com a assessors. En segon lloc, es publica el decret, també del 13 de juliol, pel qual la presidència en funcions de la diputació –llavors la vice-presidenta primera M. Josep Amigó— nomena l’esmentat personal eventual, que és el mateix en tots els casos excepte en el dels quatre assessors de l’ex-president Jorge Rodríguez i d’una assessora d’Esquerra Unida.

Així mateix, el butlletí recull un tercer decret, de 27 de juliol, després de la presa de possessió de Toni Gaspar com a nou president de la corporació en el qual se cessa i es nomena de nou i definitivament –amb efecte del 17 de juliol– a l’esmentat personal.

Dels quatre assessors de Presidència que van ser destituïts amb l’eixida de Jorge Rodríguez només una persona, l’ontinyentina Natàlia Enguix, apareix com a assessora de Presidència en l’equip de Toni Gaspar. Enguix, al costat de Rafael Ordóñez, són els dos únics assessors designats pel nou president.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb