Els cossos policíacs que actuen a Ontinyent intensificaran aquest cap de setmana els controls que realitzen per a vigilar el compliment de les normes que marca el decret de l’estat d’alarma per la pandèmia de la Covid-19.

La decisió l’han presa aquest dijous en una reunió per videoconferència amb representants dels equips de resposta a l’emergència, el batle, Jorge Rodríguez, la primera tinent de batlia, Natàlia Enguix, i el regidor de Seguretat, Pepe Gandia.

Tot i que els responsables de la Policia Local i l’espanyola i de la Guàrdia Civil han qualificat d’exemplar el comportament que fins ara han tingut els ciutadans de la ciutat, s’ha acordat d’augmentar la presència al carrer de controls dissuasius ‘perquè es tinga la percepció que eludir el confinament té conseqüències’, segons ha explicat l’ajuntament en un comunicat.

Des que es va decretar el confinament, a Ontinyent s’han fet més de 400 controls relacionats amb l’estat d’alarma, i s’han posat més de 150 denúncies.

Agraïments

En la reunió, Rodríguez ha agraït en nom de la ciutat l’actuació dels equips d’emergència i dels cossos policíacs, que han informat també de la ‘notable disminució’ dels actes delictius a la ciutat, que han passat a ser ‘quasi residuals des de l’entrada en vigor del decret d’alarma’.

Tota la informació sobre el Coronavirus, minut a minut 

Coronavirus 2019: Què ha passat avui? El report diari de VilaWeb