Alonso de Pablo Valero, alumne de l’escola pública Covalta d’Albaida és l’autor del cartell guanyador del concurs convocat per la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA) i que servirà per a il·lustrar la campanya de prevenció de l’alcoholisme del mes de novembre, coincidint amb la celebració del Dia Mundial Sense Alcohol del 15 de novembre.

Aquesta campanya preventiva contra l’alcoholisme entre els joves és una de les que cada any realitza la UPCCA, depenent de la Mancomunitat de la Vall d’Albaida. Durant el curs escolar que ara acaba, les accions que han impulsat han arribat a 990 alumnes de Primària 30 escoles de la comarca, en què s’han impartit 42 xarrades per advertir dels riscos del consum del tabac, l’alcohol i altres drogues.

Darrerament s’hi ha afegit el risc d’addicció que comporta un ús incontrolat dels mòbils, les xarxes socials, videojocs i apostes. Els tècnics de la unitat de prevenció alerten els pares que han de ser conscients d’aquest perill i que han de vigilar ‘el temps que dediquen els fills o el grau de nerviosisme i ira que els provoca no poder-los utilizar’, i aconsellen que es marquen pautes d’ús dels dispositius i espais físics i temporals on no es podran usar. ‘El problema ve quan els pares són els primers que passen el dia apegats a la pantalla: sense un bon exemple és difícil evitar-ho en els fills’, adverteix Alfons Soler, tècnic de l’UPCCA.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]