Acabada la primera fase de reforma i ampliació del CEIP Elies Tormo d’Albaida

  • El curs començarà ja amb les aules i un menjador nous

VilaWeb
Redacció / EP
02.06.2022 - 12:48
Actualització: 02.06.2022 - 12:57

L’escola pública Elies Tormo d’Albaida començarà el curs vinent ja amb les aules noves. Ho han confirmat aquest dimecres el director general d’Infraestructures Educatives, Víctor García, i el batle, Josep A. Albert, en l’acte de recepció de les obres ja acabades de la primera fase de la reforma i ampliació del centre.

L’actuació ha consistit en la rehabilitació integral de l’aulari de Primària, la construcció d’un nou aulari d’Infantil i també d’un menjador amb cuina pròpia amb capacitat per a 350 alumnes en dos torns.

L’obra, amb la d’adequació i ampliació del CEIP Covalta que ja està en marxa, forma part de la inversió de 6,6 milions d’euros de la Conselleria d’Educació a Albaida, en obres del pla Edificant.

El director general d’Infraestructures Educatives ha explicat que “ara es netejaran les noves instal·lacions i es col·locaran els nous equipaments per a deixar-ho tot a punt aquest mes de juny perquè l’ajuntament i la comunitat educativa puguen planificar el trasllat de les aules prefabricades provisionals al renovat CEIP Elies Tormo amb l’objectiu que tot estiga preparat i que els més de 230 alumnes d’aquest col·legi estrenen les noves aules i el menjador el setembre vinent amb l’inici del curs”.

Víctor García ha aprofitat la visita per a confirmar a l’ajuntament que la conselleria “invertirà aquest estiu uns 60.000 euros en obres de reposició i reforç de les façanes de l’IES Josep Segrelles, que començaran quan acaben les classes”.

A més, ha avançat que el departament treballa en la tramitació d’una nova delegació d’Edificant “per a renovar i ampliar l’institut, de manera que els tres centres públics d’Albaida es beneficiaran del pla de la conselleria per a modernitzar les infraestructures educatives i que, amb els 6,6 milions ja assignats, també està generant 165 llocs de treball en la construcció”.

El batle, per part seua, ha mostrat la satisfacció “per com ha quedat el CEIP Elies Tormo, que passa d’unes instal·lacions molt deficitàries a un centre de referència”, i ha subratllat que la inversió de la Conselleria d’Educació en el municipi “és la inversió pública més gran en anys a la ciutat”.

Eficiència energètica

La reforma integral del CEIP Elias Tormo, en el qual s’invertiran 4,8 milions d’euros, converteix aquest centre educatiu en una infraestructura referent en climatització eficient i sostenibilitat energètica, ja que incorporarà la instal·lació de sistemes d’alta eficiència i plaques fotovoltaiques que ajuden a reduir costos ambientals i econòmics, segons ha explicat la Generalitat.

El nou aulari d’Infantil té sis unitats de 3 a 5 anys, lavabos accessibles des de l’aula i una prolongació exterior en forma de pati particular de cada classe i totes les dependències docents necessàries.

L’ampliació també permet al centre de disposar d’una aula de psicomotricitat. L’edifici principal del col·legi s’ha rehabilitat de manera integral, ja que només se n’ha conservat l’estructura i la façana. A més, s’ha instal·lat un ascensor i s’han ampliat el menjador i la cuina amb l’objectiu d’atendre fins a 350 alumnes en dos torns.

Les millores inclouen la renovació de tota la il·luminació i de la xarxa elèctrica, així com de la calefacció i la instal·lació d’una nova caldera d’alta eficiència energètica. L’edifici disposa de climatització i d’un sistema de renovació d’aire. També s’han renovat les finestres.

En la segona fase de l’actuació es construirà un gimnàs de 160 m² que tindrà trinquet, galotxeta i frontó i dues pistes esportives a l’aire lliure.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any