El Consell va autoritzar divendres un conveni entre la Vice-presidència Segona i la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i l’Ajuntament d’Ontinyent per al desenvolupament d’un projecte d’innovació consistent en un cas pilot d’oficina per a la creació de la futura xarxa d’oficines d’habitatge XALOC, amb servei de finestreta única en matèria d’habitatge, rehabilitació d’edificis i regeneració urbana del País Valencià.

La Vice-presidència Segona revisarà el model de governança per a fomentar la conformació i reforç d’una xarxa de suport a les entitats locals, i es planteja la creació de la Xarxa d’Administracions Locals i Comarcals d’Habitatge (XALOC) com a organisme col·laborador de la Generalitat i de servei integral de gestió, informació, mediació social i assessorament en matèria d’habitatge, rehabilitació d’edificis i regeneració urbana. L’objectiu és facilitar l’accés a un habitatge digne a la ciutadania i propiciar la integració dels espais urbans.

El conveni, que suposarà una inversió de 69.439 euros per part de la Vice-presidència Segona, estableix les activitats que s’encomanen al consistori i que s’organitzen en cinc unitats de servei: unitat de finestreta única en matèria d’habitatge; rehabilitació d’edificis i regeneració urbana; unitat de gestió de l’hàbitat; unitat de protecció de la tinença de l’habitatge; i unitat d’Observatori Local de l’Habitatge.

L’ajuntament es compromet a tindre una oficina XALOC, participar en les activitats formatives, de coordinació i en les campanyes informatives que es realitzen. L’espai haurà de disposar dels formularis i material tècnic, informatiu i divulgatiu de la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, portar un control de les consultes individuals, de les campanyes informatives que es facen i de qualsevol actuació susceptible de ser comptabilitzada.

També haurà de participar activament en el disseny i implementació del programa XALOC i en els documents, plataformes o procediments necessaris per al funcionament.

La conselleria es compromet a garantir el suport tècnic i logístic en l’oficina que integra per al desenvolupament de les activitats encomanades i exercir les funcions de coordinació amb el consistori.

El conveni tindrà una vigència de dotze mesos, i tindrà comissions de seguiment formades per tres representants de la Vice-presidència Segona i tres de cada entitat local.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.