La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha presentat aquest dilluns els plans de futur de la nova Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl, –que substitueix l’antiga EIGE–, que s’ha marcat com a ‘prioritat’ reactivar la construcció d’habitatge protegit i desenvolupar el sòl logístic.

Entre les actuacions per a enguany, preveu posar en marxa la redacció d’un ‘Pla de Gestió Integral del Sòl’ que cedirà a cooperatives –o altres entitats– sense ànim de lucre, un total de 49 parcel·les residencials per construir 1.588 habitatges protegits ‘de lloguer assequible’.

La consellera M. José Salvador ha anunciat que ja s’està treballant en els plecs per treure a concurs aquestes parcel·les, que seran cedides a canvi d’un cànon, per un termini d’anys determinat. Albaida és una de les localitats on se cediran parcel·les. També se’n cediran a Alacant, el Campello, Sant Joan, Gandia, València, Torrent, Benaguasil, Alzira, Silla, Manises, Torrevella, Alcoi i Elx.

Salvador n’ha informat en un acte amb mitjans, en què l’han acompanyada de la directora de l’entitat, Helena Beunza, i de la directora general d’Habitatge, Rebeca Torró, qui ha avançat que les primeres obres podrien iniciar-a principis de 2019.

Els preus del lloguer d’aquests habitatge vindran limitats en el preu que estableix l’Estat. A més, els plecs per al concurs permetran ‘controlar’ el producte final que ix al mercat, han explicat les responsables d’Habitatge, les quals han ressaltat que amb aquesta fórmula la Generalitat ‘no perd patrimoni’, ja que recupera el sòl i l’immoble al cap dels anys que es determine.

La consellera ha assegurat que des de la Generalitat ’s’aposta de forma decidida per aquest tipus d’habitatge per ajudar les persones que no poden fer front als preus del mercat’.

Missatge de Vicent Partal

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb