La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha elaborat un document amb un seguit d’actuacions que considera necessàries un cop es liberalitze l’AP-7 i se n’eliminen els peatges, previsiblement al desembre de 2019. De fer-se realitat, una de les actuacions representaria una millora important per a la connexió viària -almenys per carretera- de la Vall d’Albaida, amb un accés directe a l’autopista a Gandia per la CV-60.

La proposta ja s’ha enviat al Ministeri de Foment espanyol, i recull la creació de set nous enllaços amb aquesta autopista, així com la millora de tres trams del seu entorn. El cost total estimat per aquestes obres es calcula en 220 milions d’euros.

Un dels enllaços nous proposats per a millorar al connectivitat de l’autopista és a Gandia. L’actuació, a la carretera d’enllaç entre AP-7 i N-332 i CV-60, al sud de Gandia, serviria per acabar la connexió de la CV-60 amb la zona litoral i per connectar els tres eixos viaris ( AP-7, CV-60 i N-332), millorant sensiblement la mobilitat tant de la zona d’afecció de la connexió (on hi ha nombrosos nuclis urbans) com els municipis a què dóna servei la CV-60 en tot el seu recorregut. Això potenciaria també la funció de connexió de l’autovia CV-60 entre l’autovia A-7 i l’autopista AP-7.

Notícia relacionada: Generalitat redactarà el projecte per connectar la CV-60, la N-332 i la AP-7 per a ‘vertebrar les Comarques Centrals’

Missatge de Vicent Partal

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb