La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha elaborat un document amb un seguit d’actuacions que considera necessàries un cop es liberalitze l’AP-7 i se n’eliminen els peatges, previsiblement al desembre de 2019. De fer-se realitat, una de les actuacions representaria una millora important per a la connexió viària -almenys per carretera- de la Vall d’Albaida, amb un accés directe a l’autopista a Gandia per la CV-60.

La proposta ja s’ha enviat al Ministeri de Foment espanyol, i recull la creació de set nous enllaços amb aquesta autopista, així com la millora de tres trams del seu entorn. El cost total estimat per aquestes obres es calcula en 220 milions d’euros.

Un dels enllaços nous proposats per a millorar al connectivitat de l’autopista és a Gandia. L’actuació, a la carretera d’enllaç entre AP-7 i N-332 i CV-60, al sud de Gandia, serviria per acabar la connexió de la CV-60 amb la zona litoral i per connectar els tres eixos viaris ( AP-7, CV-60 i N-332), millorant sensiblement la mobilitat tant de la zona d’afecció de la connexió (on hi ha nombrosos nuclis urbans) com els municipis a què dóna servei la CV-60 en tot el seu recorregut. Això potenciaria també la funció de connexió de l’autovia CV-60 entre l’autovia A-7 i l’autopista AP-7.

Notícia relacionada: Generalitat redactarà el projecte per connectar la CV-60, la N-332 i la AP-7 per a ‘vertebrar les Comarques Centrals’