El Consell estableix un termini de 45 dies perquè els municipis presenten les estimacions de danys per les pluges

VilaWeb
Redacció
23.12.2016 - 16:16
Actualització: 23.12.2016 - 17:16

Redacció/EP El Consell ha aprovat engegar les actuacions per a pal·liar els danys produïts per les fortes pluges registrades al País Valencià i estableix un termini de 45 dies, comptats des de la publicació d’aquest acord al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), perquè els municipis afectats puguen presentar les estimacions de danys, de les infraestructures i béns públics com a conseqüència del temporal.

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ho ha avançat en la roda de premsa posterior al ple del Consell, on ha explicat que una comissió tècnica avaluarà els danys i farà una estimació pressupostària amb càrrec al Fons de Contingència per 2017.

Oltra ha recordat que el fort temporal dels dies 27 i 28 de novembre, 4 i 5 de desembre i 17, 18 i 19 d’aquest mateix mes, el País Valencià va patir una sèrie de fenòmens tempestuosos de forta intensitat que van produir danys a cultius, béns de titularitat pública, infraestructures agrícoles i xarxes de camins locals, agrícoles i forestals.

Per tal de començar com més prompte millor les accions pertinents per aconseguir el retorn a la normalitat, s’establirà un termini de 45 dies, des de la publicació de l’acord en el DOGV, perquè els municipis afectats puguen presentar les estimacions de danys i, un cop presentades les sol·licituds, s’avaluaran per part d’una comissió tècnica, presidida pel director de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, i formada pel subdirector general d’Emergències, així com per una persona amb rang mínim de cap de servei designades per cada conselleria o departament competent.

A càrrec del Fons de Contingència

A la comissió li correspondrà també de fer una estimació pressupostària amb càrrec al Fons de Contingència per a l’exercici 2017, que se sotmetrà a l’aprovació pel Consell. En el cas de superar-se la dotació pressupostària prevista, es podrà establir un prorrateig entre totes les actuacions finançables, que s’imputaran a càrrec del Fons de Contingència per a l’exercici 2017, sense perjudici que els departaments competents puguen cofinançar, amb càrrec als seus fons propis ordinaris, les actuacions previstes fins al 100 per 100 del cost.

Oltra ha explicat que l’execució de les mesures que corresponguen es pot portar a terme a través del procediment d’inversió directa o per mitjà del procediment de subvenció. A més, les actuacions d’inversió directa poden fer-se mitjançant encàrrec a mitjans propis als quals es refereix el text refós de la Llei de Contractes del Sector Públic.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any