El Consorci de Residus oferirà un servei d’eradicació d’abocadors incontrolats

  • El cost el repercutirà en els rebuts del fem · Anuncia bonificacions per l'ús de la xarxa d'ecoparcs que s'implantaran l'any que ve

VilaWeb
Redacció
14.12.2016 - 19:39
Actualització: 14.12.2016 - 20:39

El Consorci de Residus en què està integrada la Vall d’Albaida juntament amb la Safor, la Costera, la Canal de Navarrés i la Vall d’Aiora, s’oferirà als ajuntaments per encarregar-se d’eliminar els abocadors incontrolats que hi puga haver.

A petició dels municipis que s’hi puguen veure afectats, el Consorci farà un informe de la situació i transportarà els residus a algun ecoparc o a una instal·lació de tractament autoritzada. El cost d’aquestes actuacions es repercutiran posteriorment en els rebuts emesos l’any següent als veïns de cada localitat que haja demanat el servei, que inclouria la col·locació de senyalització dissuasiva en el punt on es feien els abocaments i la gestió dels residus en el cas que s’hagen de dur a punts de tractament concrets.

Els serveis tècnics del Consorci han estimat que el contracte per a adjudicar aquestes faenes seria d’uns 280.000 euros per a dos anys.

Xarxa d’ecoparcs

El Consorci ha anunciat també que a finals de l’any que ve disposarà d’una xarxa d’ecoparcs (12 de fixos i 11 de mòbils) que serviran per aconseguir un model de gestió de residus que puguen acostar el territori als nivells de reciclatge exigits per la normativa estatal. La utilització del servei d’aquests ecoparcs es podrà seguir amb l’ús d’unes targes per part de l’usuari que informarà de la quantitat de residus abocats i de la freqüència amb què els utilitza.

L’ús dels ecoparcs i d’aquesta tarja per part dels veïns es fomentarà amb bonificacions en els rebuts del Consorci.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any