El conveni de l’Ajuntament d’Ontinyent i ATEVAL per al tèxtil sanitari rep el vistiplau d’Economia

  • La conselleria el considera una subvenció compatible, però retrau al consistori les referències a un clúster local

VilaWeb
Redacció
03.07.2020 - 16:29
Actualització: 03.07.2020 - 18:29

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius Comerç i Treball ha autoritzat el desenvolupament del conveni presentat per l’Ajuntament d’Ontinyent i ATEVAL per a fomentar la indústria tèxtil relacionada amb el sector sanitari.

En un informe, redactat en resposta a una sol·licitud del consistori ontinyentí sobre la possibilitat de duplicitat en l’ajuda econòmica municipal del conveni, la Direcció General d’Indústria, Energia i Mines determina que aquesta aportació econòmica es pot considerar una subvenció compatible amb les de la mateixa Direcció General.

El document però, remarca que l’aprovació es fa atenent ‘exclusivament l’objecte de les ajudes’ i obviant ‘les referències que es fan en el conveni sobre el desenvolupament d’un clúster sanitari tèxtil’. Fonts de conselleria han explicat a VilaWeb que el vistiplau al conveni com a subvenció compatible s’ha donat per la utilitat del projecte en el desenvolupament industrial i en la lluita contra la covid-19, però sense la consideració de constitució d’un clúster tèxtil sanitari local, atés que la consideració de clúster sobrepassa l’àmbit municipal. D’altra banda, el projecte en què treballa Economia és la creació d’un clúster sanitari molt més ampli, tant geogràficament com de sectors productius més enllà del tèxtil.

300.000 euros per a potenciar la confecció de material sanitari

El conveni de col·laboració entre l’Ajuntament d’Ontinyent i ATEVAL preveu la inversió del consistori de 300.000 euros en dos anys (2020 i 2021) per a mantenir llocs de faena i reduir la dependència d’altres països en materials com ara màscares, bates, equip de protecció o elements de desinfecció.

ATEVAL elaborarà una memòria econòmica que quantifique les despeses previstes i marque un calendari d’execució. Una comissió mixta, formada per representants de les dues entitats, les haurà d’aprovar.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any