Presentació del projecte del Museu de l'Escola

L’Ajuntament de Montaverner convertirà el Convent de les Caputxines en un Museu de l’Escola, al qual destinarà la planta baixa de l’edifici a partir de l’any que ve, combinat amb un espai a la primera planta destinat a allotjament rural, i es planteja la possibilitat de dotar-lo d’un tercer espai al més amunt destinat a alberg.

El projecte té un pressupost total de 393.203,35€ i serà possible gràcies a la concessió d’ajudes destinades a projectes locals d’actuació de les entitats locals per a la protecció, conservació o recuperació de béns de patrioni cultural i la posada en valor, cofinançats pel programa operatiu FEDER del País Valencià 2014-2010 per un valor de 162.067,50 euros.

Divendres passat es va presentar aquest projecte per al Museu de l’Escola, dedicat a les dècades dels anys 40 als 90 del segle passat, i per a allotjament. La iniciativa compta amb el suport de Carmen Agulló, professora de Teoria i Història de l’Educació de la Universitat de València, qui s’encarregà de donar-la a conéixer en l’acte de presentació al propi edifici construït als anys quaranta del segle XX, i que va tindre com a activitat principal l’escola infantil fins els anys vuitanta i escola de xiques fins a finals dels seixanta. L’Ajuntament el va adquirir en 2010. El projecte es planteja com una reconstrucció d’aquelles escoles a partir de la memòria i la col·laboració dels habitants de Montaverner, en especial les dones.

A l’acte hi va assistir un centenar de persones que van poder visitar l’edifici en l’estat actual després de més de sis mesos de treballs de rehabilitació. Ara el projecte vol convertir l’antic convent en un espai on mostrar com era l’escola de les generacions anteriors, i com a infraestructura turística.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb