El CRIS-Adiem d’Ontinyent exposa la seua experiència en la I Trobada de centres de rehabilitació psicosocial

  • S'ha celebrat a l'Hospital Universitari i Politècnic La Fe de València

VilaWeb
Redacció / EP
21.09.2018 - 15:06
Actualització: 21.09.2018 - 17:06

Representants del CRIS d’Ontinyent-Adiem han participat en la I Trobada de centres de rehabilitació psicosocial, celebrada a l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe de València, en la qual més de 200 professionals i usuaris de centres de rehabilitació psicosocial han compartit experiències d’integració.

Tant treballadors de salut mental com les pròpies persones diagnosticades amb algun tipus de trastorn mental greu han posat en comú el seu tractament i recuperació de la integració, tal com ha explicat la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública en un comunicat.

En representació del centre ontinyentí hi han intervingut Santiago Azpilicueta, director-psicòleg, i els usuaris José Llopis, Vicent Azorín i Juan Antonio Tortosa.

En la trobada, professionals de Psiquiatria, Infermeria, Psicologia i Treball Social han compartit els objectius dels centres de rehabilitació i els resultats durant dels processos de tractament i teràpia ocupacional. Com a usuaris, hi han participat persones diagnosticades d’Esquizofrènia, Trastorn Esquizoafectiu, Trastorn Bipolar i Trastorn per idees delirants persistents.

Hi han intervingut també professionals i pacients del Centre de Rehabilitació Biospicosocial Museo, del CRIS i centre de dia Velluters, de l’Associació d’Ajuda a persones amb malaltia mental de la Comunitat Valenciana (Acova), del CRIS i centre de dia Sant Pau i del CRIS AVAC de València. Els usuaris han participat en les ponències i en l’exposició de les activitats i treballs realitzats en aquests centres.

La coordinadora de l’Oficina Autonòmica de Salut Mental, Begoña Frades, ha valorat el treball conjunt entre els actors implicats en el tractament i rehabilitació i integració de les persones amb trastorn mental greu, tant en centres de salut i hospitalaris com en centres de rehabilitació i integració social, els CRIS.

Com a gerent del Departament de Salut València La Fe, Mònica Almiñana, ha recordat que l’àrea de Salut Mental del centre proporciona un enfocament comunitari, centrat en el tractament a l’entorn de cada pacient, i alhora afavoreix la recuperació i integració en la comunitat de la qual forma part.

Sota aquest prisma, la doctora Pilar Benavent Rodríguez, psiquiatra de l’Àrea de Salut Mental del Departament La Fe i del centre de Rehabilitació Museo, ha ressaltat el treball realitzat amb més de 300 pacients atesos cada any, tant en hospital de dia com en centres de salut i de rehabilitació biopsicosocial de la Fe. ‘El nostre servei aporta una perspectiva molt interessant en conjuminar l’abordatge psiquiàtric, psicològic i social d’una manera integradora’, ha subratllat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any